Winst en verlies voor Kamakura Katwijk afgelopen zaterdag op het Da Graça Kickboksgala in Zoetermeer. Waar Karin Kuyt haar vierde partij op rij won, liep Pepijn de Jong geheel onverwachts af op en knock out in de tweede ronde. Een groep van twintig man aanhang reisde mee naar Sporthal De Veur om de Katwijkse kickboksers aan te moedigen.

Afgelopen zaterdag werd in Zoetermeer het Da Graça Kickboksgala gehouden. In een drukbezochte Sporthal De Veur  werden 26 partijen gevochten in verschillende klassen. Ook Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was met twee vechters van de partij. Pepijn de Jong en Karin Kuyt kwamen beiden uit in de nieuwelingenklasse.

Rond de klok van tien was het de beurt aan Pepijn die in de 17de partij uit moest komen tegen J.P. van Sportschool The Bushido’s. De 22-jarige Katwijker heeft al een behoorlijke staat van dienst. Hij vocht al 12 gevechten in de nieuwelingenklasse waarvan 8 winst, 2 verlies en 2 onbeslist. Drie van zijn partijen wist hij zelfs met een technisch knock out te winnen. Dit was zijn 13de partij: drie keer 1,5 minuut.

Het gevecht begon goed en het was Pepijn die de partij naar zich toetrok. De beiden vechters waren aan elkaar gewaagd waarbij zijn tegenstander zich steeds meer in een verdedigende positie manoeuvreerde. Totdat de Katwijker struikelde en de scheidsrechter hem, tot grote verbazing van een ieder, acht tellen gaf. Deze maatregel wordt namelijk genomen wanneer een vechter enigszins aangeslagen is.

In de volgende ronde wilde Pepijn deze achterstand wegwerken waardoor hij het initiatief moest nemen. Zijn tegenstander hoefde er alleen maar voor zorgen dat het verloop van het gevecht redelijk gelijk opging. Hetgeen deze ook deed door iedere keer te loeren op een goede counter. En het was dan ook in de tweede ronde dat Pepijn in zijn gretigheid opliep tegen een rechterstoot van zijn tegenstander.

Pepijn ging neer en kwam niet meer op. Tot dan toe had de Katwijker al zijn partijen uitgevochten, maar dit geluk had hij niet in zijn 13de partij. Knock out met alle gevolgen van dien. De winst ging naar de vechter van Sportschool The Bushido’s en Pepijn kreeg een startverbod opgelegd van twee maanden voor een goed herstel. Hierdoor kan de Katwijker niet vechten op een volgend gala in november, maar ook niet tijdens het Kamakura Kickboksgala in december.

Twee partijen later was het de beurt aan Karin Kuyt. De 22-jarige Katwijkse vocht al drie partijen die zij met winst afsloot. Haar tegenstander was dit keer Merel Maarse van Team Zweers. Beide vechters waren aan elkaar gewaagd. Het ging redelijk gelijk op in het begin waarbij vooral de aanhang van Merel zich het meeste liet horen. Vooral na een mooie hoge trap ging het publiek uit zijn dak.

Maar het gejuich werd minder en minder toen het vooral Karin was die de partij naar zich toetrok. Met goede combinaties en goedgeplaatste low-kicks liet zij haar tegenstander meer en meer alle hoeken van de ring zien. De Katwijkse vocht als een leeuw en won de partij overtuigend op punten. Vier op een rij zullen we maar zeggen. Voor Kamakura Katwijk was dit een mooie goedmaker van de avond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord