Schermafbeelding 2009-12-16 om 23.07.53

Volle bak in Tripodia afgelopen zaterdag bij de voorjaarseditie van het Kamakura Kickboksgala. Zowel qua bezoekers als vechters was het een drukte van jewelste. Met een volle zaal en een programma van 26 partijen was het een nieuw hoogtepunt voor de vereniging. En wederom waren bezoekers, officials, vechters en sportscholen vol lof over de organisatie. Sportiviteit en een goede sfeer voerden de boventoon en de Katwijkers zelf deden ook aardige zaken: drie partijen gewonnen, één onbeslist en één helaas verloren.

Sportscholen uit heel Nederland en dit keer ook één uit België waren van de partij bij het Kamakura Kickboksgala van 23 mei. 5 jeugd-, 3 dames-, 14 Nieuwelingen- en 4 C-partijen passeerden de revue en het niveau van de partijen was hoog. Voor Kamakura Katwijk stonden zes vechters klaar om in de ring te springen. Echter voor Karin Kuyt was er dit keer helaas geen gelijkwaardige tegenstander bij. Zij liet echter wel van zich horen bij het aanmoedigen van haar collega’s.

De overige vijf Kamakuravechters konden wel aan de bak. Als eerste was het aan Esther Gravekamp die moest uitkomen tegen Nergiz Karaman van Team Sahinbas uit Leiden. Trainer Wim van Rijn “Esther heeft netjes gevochten tegen een goede tegenstander. Er werd goed geknokt door beide vechters en als snel kreeg Esther greep op de wedstrijd. Ze liet zich niet afleiden en vocht drie goede ronden”. Hetgeen resulteerde in een overwinning voor de Katwijkse.

Na de pauze was het de beurt aan Marco Varkevisser die na een korte afwezigheid in de ring weer eens uitkwam in de nieuwelingenklasse. Hij moest het opnemen tegen Cekec Muhammet van het Belgische Universal Gym. Schaap: “Al vanaf het begin overheerste Marco de wedstrijd. Marco was gretig en liet zijn tegenstander geen ruimte”. Ook Marco ging er met de winst vandoor.

De enige C-vechter die dit keer uitkwam voor Kamakura was Cor van Duyvenbode. De Katwijker heeft zich de afgelopen jaren weer behoorlijk omhoog weten te knokken. Echter van veel knokken was er dit keer geen sprake. Cor kwam uit tegen Ahmadoun Otman van het Belgische Universal Gym die helaas door medische interventie de wedstrijd moest staken. “Ik had Cor de wedstrijd graag willen zien uitvechten. Zijn tegenstander liep een snee op boven zijn oog en de wedstrijd werd gestaakt. Gelukkig ging het niet om een blijvend letsel”.

Als vierde mocht Pepijn de Jong zijn opwachting maken op het gala. Hij trof een gelijkwaardige tegenstander in Jan Raats van Kamakura Den Haag. “Pepijn vocht een leuke wedstrijd om te zien. Het ging over en weer. Beide vechters waren zowel technisch als bikkelhard bezig. Het kon beide kanten opgaan”. Wat ook bleek uit de uitslag die was namelijk onbeslist.

Tenslotte was het de beurt aan Chris van der Bent. In de één na laatste partij trof hij Foad Bozorge van het Leidse Team Sahinbas. “Chris ging ervoor. En het leek hem te gaan lukken aangezien zij tegenstander druk bezig was met ontwijken. Ik had deze wedstrijd daarom ook liever met een onbesliste uitslag gezien”. De winst ging echter naar de Leidse vechter die toch nog de nodige puntjes had weten te vergaren. Chris bleef echter nuchter onder de uitstlag: “Volgende keer beter”.
Al met al was het weer een topavond afgelopen zaterdag in Tripodia. De amateurvechters lieten leuke partijen zien en de kenners van het kickboksen herkenden nog enige beroemdheden zoals K1-vechter Mourad Bouzidi die dit keer als assistent-trainer fungeerde bij Kamakura Den Haag en wereldkampioen Murat Direkzi, hoofdtrainer van het Belgische Universal Gym.

Trainer en organisator Wim van Rijn is dan ook tevreden over de avond: “Het is allemaal super verlopen. Wederom waren weer veel sportscholen van de partij en het was leuk om er ook eens keer een Belgische sportschool bij te hebben. Iedereen, zowel het publiek, de officials, de vechters en hun sportscholen waren zeer positief. We krijgen ook vaak te horen dat we een van de leukste gala’s in Nederland organiseren. Hoewel klein van opzet, maar met een gemoedelijke en sportieve sfeer. Een opsteker voor alle vrijwilligers die zich voor deze avond hebben ingezet. Ik wil hen daar dan ook hartelijk voor bedanken. Gelukkig is iedereen blessurevrij naar huis gegaan. Dat is toch hetgeen waar ik me iedere keer het meeste over druk maak”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord