Trainen bij Kamakura Katwijk

Kamakura Katwijk is door een door het FOG erkende sportschool en aangesloten bij de kickboksbonden WFCA/WMTA/NOVER. Sinds januari 1995 is Kamakura als sportvereniging in Katwijk actief. In de afgelopen 20 jaar is de sportschool uitgegroeid naar een alom gerespecteerde sportvereniging.

De trainingen
De trainingen bij Kamakura Katwijk worden verzorgd door ervaren kickbokstrainers. De trainingen zijn laagdrempelig en voor iedereen vanaf 8 jaar toegankelijk, ongeacht je conditie of niveau. Er zijn aparte trainingen voor jeugd, voor beginners en voor gevorderden. Mocht u eerst kennis willen maken met sportschool Kamakura Katwijk dan kan dit door het volgen van een proefles.

Tijdens de training besteden we aandacht aan alle aspecten van het kickboksen. In de trainingen werken we aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit. Belangrijk tijdens de trainingen is in de eerste plaats veiligheid. We trainen vanuit respect voor elkaar en voor elkaars lichaam. Naast het harde werken tijdens de training, is er vooraf en na afloop altijd ruimte voor gezelligheid.

Gevorderden
Je komt bij gevorderden na overleg met de trainer. Het doel van deze training is het aanscherpen van de techniek, het verbeteren van snelheid en explosieve kracht, overnames en sparren. De training stelt hogere eisen aan je niveau, niet alleen wat betreft technieken, maar ook conditioneel. De training is dé voorbereiding in aanloop naar een (eerste) wedstrijd. Wanneer je deel uitmaakt van de wedstrijdgroep, dan stopt dat niet buiten de sportschool. Eventueel kan de training worden aangevuld met individuele coaching en voedingsadvies en extra oefeningen thuis. We besteden extra aandacht aan diegenen die een wedstrijd hebben en onze hele sportschool ondersteunt je daarbij.

Wedstrijden
Wedstrijd kickboksen gebeurt in een ring. De deelnemers dragen handschoenen, scheenbeschermers worden afhankelijk van leeftijd en niveau gedragen tijdens nieuwelingen- en jeugdpartijen. In het kickboksen is geen onderscheid tussen amateur en professionele sport, maar zijn niveaus opgedeeld in opgedeeld in een vijftal klassen, namelijk:

J-klasse (Jeugd)
N-klasse (nieuwelingen)
C-klasse
B-klasse
A-klasse

Na drie gewonnen N-partijen wordt promoveert men naar de C-klasse, na 6 gewonnen C-partijen naar de B-klasse en na acht gewonnen B-partijen vind de overgang naar de de A-klasse plaats. In de A-klasse zijn sporters veelal op professionele basis bezig met hun sport.