img_46

Vorige week zaterdag werd wederom het Kamakura Kickboksgala gehouden in Tripodia. 17 partijen waarvan drie met vechters van het organiserende Kamakura Katwijk. De sfeer was gezellig en motiverend voor de aanwezige vechters. De muzikale begeleiding, de ringspeakers en het joelende publiek zorgden ervoor dat er constant reuring in de zaal was. Resultaat voor Kamakura: een partij gewonnen en twee verloren. De vrijwilligers leidden alles in goede banen zodat de wedstrijden soepel achter elkaar verliepen.

De vechters waren de enigen de het zwaar hadden in Katwijk. Harde partijen werden er neergezet en iedereen vocht voor elke centimeter in de ring. Er was slechts een K.O. dus de andere partijen werden tot op de laatste seconde uitgevochten.

Voor Katwijk kwam als eerste vechter Chris van der Bent in actie. De Katwijker die zijn derde partij vocht in een half jaar kwam uit tegen een stugge Westlander. Chris, die inmiddels berucht is om zijn snoeiharde trappen, liep in de eerste ronde tegen een linkse directe aan en had al snel een bloedneus. Het gevecht ging over en weer maar de trappen van Chris maakten het verschil. Vooral in de derde ronde was er geen houden meer aan en de een na de andere trap landde op de benen van de westlander die er zichtbaar minder zin in kreeg om te vechten met Chris. Een puike, maar geen makkelijke overwinning voor Chris.

Als tweede kwam Pepijn de Jong in actie voor sportschool Kamakura en de zaal stond op zijn kop voordat de vechters de ring hadden betreden. Een vechtpartij over drie ronden waar de trappen en stompen over en weer werden gegeven, maar waar Pepijn duidelijk de naar voren vechtend man was. De tweede ronde was een waar slugfest waar alles gegeven werd maar wel wat weinig geblokt. De derde ronde weer wat netter en met meer goede blocks. Tot verbijstering van het Katwijkse publiek ging de winst niet naar Pepijn. Dit was zuur weg te slikken

En het zou nog zuurder worden want hetzelfde zou Cor van Duivenbode overkomen. De eerste ronde vocht Cor scherp en maakte mooie series en opstoten tegen zijn laag inkomende tegenstander. Het hogere tempo in een hogere klasse was geen probleem voor Cor die net als Chris met zijn derde wedstrijd in een half jaar bezig was. Na de eerste ronde, die in deze klasse langer duurt, kwam Cor zichtbaar ontspannen naar de hoek en leek niets een klinkende overwinning of zelfs een vroegtijdige beslissing in de weg te staan. In de tweede ronde ging het weer vloeiend van start, totdat Cor iets in zijn linkeroog kreeg.

Het overzicht houden werd wat moeilijker, maar Cor kwam nooit in de problemen. Zijn tegenstander stond naar een harde knie nog even te tollen en het leek er even op dat Cor op een K.O zou winnen maar het gevecht zou tot de laatste bel duren. Zonder blikken of blozen gaf de jury de overwinning weg, en voorkwam hier voor altijd mee dat ze beschuldigd konden worden van thuisfluiten.

De organisatie bedankt de vechters en sponsoren en hopen op 13 december weer op gretige vechter en het zo’n goed publiek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord