Twee gewonnen, twee verloren, één onbeslist

Het Kamakura Kickboksgala van afgelopen zaterdag was weer een groot succes. Ondanks een aantal afzeggingen kwam de matchmaking met zestien leuke partijen voor de dag. De Katwijkse inbreng deed deze avond redelijke zaken.  Kickboksvereniging Kamakura Katwijk kijkt terug op een wederom geslaagde avond.

De sfeer zat er goed in afgelopen zaterdag in zalencentrum Tripodia. Ondanks het slechte weer was de zaal met toeschouwers goed gevuld. Sportscholen uit heel Nederland kwamen met hun vechters om er weer een leuk spektakel van te maken.

Van Kamakura Katwijk mochten deze avond vijf vechters de ring betreden. Als eerste was het de beurt aan Esther Gravekamp. De eerste vrouwelijke Katwijkse kickbokser die is gaan vechten en dus een primeur voor Katwijk. Trainer Wim van Rijn: “Esther heeft haar huid duur verkocht. Ze kwam uit tegen een tien jaar oudere kickbokser met meer ervaring, maar wist toch nog wat puntjes te scoren. Het was haar eerste partij en ik kan best begrijpen dat ze wat zenuwachtig was, maar ze heeft het zeker niet verkeerd gedaan. Haar tegenstander ging er uiteindelijk met de winst vandoor.”

Ook nieuweling Chris van der Bent beleefde zijn eerste partij. “Chris heeft heel leuk gevochten. Ook hij kwam uit tegen een tegenstander die al een aantal partijen op zijn naam heeft staan. De eerste twee ronden was Chris nogal beduusd van wat er allemaal om hem heen gebeurde, maar gaande de partij nam hij het initiatief over. Vooral zijn lowkicks brachten zijn tegenstander behoorlijk uit balans. Als de partij nog even wat langer was doorgegaan had Chris zeker gewonnen. Maar ja, tijd is tijd.”

Danny de Mooy vocht ook zijn eerste partij. “Danny heeft netjes gevochten. Met zijn hoge trappen wist hij zijn tegenstander op afstand te houden. Gaandeweg de wedstrijd pakte hij zijn puntjes en ging er met de winst vandoor.”

Ook oud gediende Cor van Duijvenbode liet weer eens van zich horen. “Cor heeft door omstandigheden twee jaar niet kunnen vechten, maar wilde zich koste wat kost weer in de ring begeven. En hoe! Cor vocht een goede partij en liet zien dat hij zeker nog niet is afgeschreven. Hij wist te aanvallen van de tegenstander goed te blokken en scoorde regelmatig zijn punten. Het resulteerde in een onbesliste partij, wat zeker niet verkeerd is.”

Tenslotte liet Pepijn de Jong weer van zich horen. “Pepijn vocht een goede partij. Door zijn lucht goed te verdelen, kreeg hij meer en meer controle op het gevecht. Hij scoorde zijn punten en kwam doordoor uiteindelijk als winnaar uit de bus. Goed gevochten.”

De hoofdpartij van de avond een gevecht in de B-klasse werd helaas door medische interventie stopgezet. Een van de twee vechters had namelijk een klein sneetje boven zijn oog opgelopen. Ondanks deze afknapper was de avond een groot succes. “De sfeer was goed en ik wil daarom ook alle vechters, medewerkers, sponsors en publiek bedanken voor hun bijdrage. Wat betreft onze vechters kan ik vertellen dat ze geen blessures hebben opgelopen. Ze hebben allemaal goed afgeweerd, maar ja daar trainen we ook op.”

Jan C. van den Oever

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord