Het was weer gezellig druk afgelopen zaterdag op het Kamakura Kickboksgala in Zalencentrum Tripodia. En het publiek werd verwend met een druk programma van 24 partijen in diverse klassen waaronder zelfs een A-partij. Kamakura Katwijk deed dit keer mee met drie vechters die met een goed resultaat hun school vertegenwoordigd hebben: twee partijen gewonnen en één onbeslist. Maar liefst 16 sportscholen reisden dit keer af naar Katwijk.

Als eerste was het de beurt aan Esther Gravekamp die deze avond haar vijfde partij in de nieuwelingenklasse vocht. De technisch begaafde Esther trof een gelijkwaardige tegenstander in Annie Chevalking van Kickboxing Arnhem. De partij ging over en weer en Esther sprokkelde toch wat puntjes bij elkaar in de eerste ronde met leuke combinaties van trappen en stoten. In de tweede ronde krabbelde de Arnhemse terug en brak aan het einde toch nog diverse malen door de verdediging van Esther heen. De wedstrijd eindigde hierdoor in een terechte onbesliste uitslag.

De volgende dame die uitkwam voor Kamakura Katwijk was Karin Kuyt. De Katwijkse won haar vier vorige partijen op rij en was enigszins zenuwachtig voor haar vijfde partij. Karin staat inmiddels bekend als een gretige kickbokser en maakte dit gelukkig ook afgelopen zaterdag weer waar. Haar tegenstander Daisy Bode van Sportschool Pendakar begon fel, maar Karin wist al snel op karakter de wedstrijd naar haar toe te trekken. Door goed te luisteren naar haar begeleiders wist Karin in de tweede ronde haar voorsprong te behouden en zelfs uit te breiden. De vijfde overwinning bij de nieuwelingen was binnen.

De derde Katwijkse vechter was Danny Wijnands. De lange Katwijker moest het tijdens zijn allereerste gevecht opnemen tegen Vincent Praster van wederom Kickboxing Arnhem. Danny begon zijn wedstrijd kalm en maakte zichtbaar gebruik van zijn voordeel in lengte. Na een paar goede stoten deelde hij een harde lowkick uit die zijn tegenstander behoorlijk deed beven. En toen Danny daarop in de clinch ook nog een harde knie op het bovenbeen wist te plaatsen kon de tegenpartij niets anders dan de handdoek in de ring te gooien. Hetgeen niet was opgemerkt door de Katwijker die rustig na het horen van de bel terugliep naar zijn hoek om zich klaar te maken voor de tweede ronde, maar al snel werd hij door zijn begeleiders erop geattendeerd dat hij de partij gewonnen had.

Als kleine traktatie voor het publiek was er dit keer een wedstrijd in de A-klasse. Roel Rink van Kamakura Den Haag nam het op tegen Roukki van Mousid Gym. In plaats van de normale vijf ronden van drie minuten werd de wedstrijd gevochten op K1-regels, oftewel niet clinchen en 3 keer 3 minuten. De beiden vechters waren aan elkaar gewaagd en deelden over en weer behoorlijke tikken uit. De wedstrijd had niet de gretigheid van de wedstrijden in de lagere klassen, maar compenseerde door de technische beheersing van de beide sporters die aan elkaar gewaagd waren. De einduitslag was dan ook terecht onbeslist.

Al met al was het afgelopen zaterdag weer een enerverende avond voor Kamakura Katwijk. Een gezellige sfeer met een sportieve uitstraling. Hetgeen ook werd aangegeven door de verschillende sportscholen uit Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Leiden, het Westland en de Bollenstreek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord