2015 ypenburg gala 021

 

Afgelopen zaterdag 7 maart deed kickboksvereniging Kamakura Katwijk met twee jeugdleden en een volwassen kickbokser mee aan het Ypenburg Figh Day Kickboksgala in Leidse Veen. Kamakura behaalde dit keer een keer winst en twee keer verlies.

 

Al vijf jaar organiseert Kickboksvereniging Katwijk kickbokslessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. De partijen op kickboksgala’s worden gevochten met volledige bescherming en zijn gebonden aan strenge regels waarbij er niet naar hoofd gestoten en getrapt mag worden. Zaterdag 7 maart organiseerde sportschool Team Ypenburg een kickboksgala voor zowel jeugd als volwassenen. Ook Kamakura Katwijk was hierbij aanwezig.

Als eerste was het de beurt aan Jeffrey van Duijn. De 13-jarige Katwijker trof een gelijkwaardige tegenstander. De partij ging gelijk op en leek op een onbesliste uitslag. Uiteindelijk werd de match toch toegekend aan de tegenstander met een minieme puntenvoorsprong.

Ook Vincent van Rijn maakte weer zijn opwachting in de ring. De 13-jarige Katwijker begon zijn eerste ronde goed. Het was een echte kickbokspartij waarbij goede combinaties van trappen en stoten van beide kampen elkaar afwisselden. Vincent bleek over drie rondes de betere te zijn en werd daarom terecht als winnaar aangewezen.

Als laatste stapte Terry Williams in de ring voor Kamakura. Hij vocht een partij in de C-klasse bij de volwassenen. De tegenstander van Terry was een kop groter en de eerste ronde ging gelijk op. Terry had maakte een aantal goede acties, maar had toch moeite met de tegenstander die constant naar voren bleef vechten. In de tweede ronde bleek de tegenstander toch een betere adem te hebben en continueerde zijn pressiespel. Ondanks een paar goed geplaatste lowkicks mocht het voor Terry niet baten, de winst ging naar de tegenpartij.

Naast kickboksgala’s doen de kickboksers van Kamakura Katwijk ook mee aan karategala’s in Nederland. Zo maken Jeffrey en Vincent volgende week al weer hun opwachting op het Open Europees Kampioenschap Kyokoshin Kai Karate in Den Haag, georganiseerd door Kamakura Den Haag.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord