OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Afgelopen zondag 8 februari deed kickboksvereniging Kamakura Katwijk met drie jeugdleden en een volwassen kickbokser mee aan het Ram’s Thai Kickboksgala in Woerden. Kamakura deed het redelijk met twee keer winst en twee keer verlies.

 

Al vijf jaar organiseert Kickboksvereniging Katwijk kickbokslessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Om hun techniek uit te proberen kunnen jeugdleden ook meedoen aan jeugdgala’s in Nederland. De partijen worden gevochten met volledige bescherming en zijn gebonden aan strenge regels. Zondag 8 februari organiseerde Thai’s Gym een kickboksgala in haar sportschool in Woerden voor zowel jeugd als volwassenen. Kamakura Katwijk was aanwezig met vier deelnemers, waarvan drie jeugdleden.

Als eerste was het de beurt aan Vincent van Rijn. De 13-jarige Katwijker trof een geduchte tegenstander met net iets meer volume. De eerste ronde begon rommelig en Vincent werd geraakt op het hoofd, wat niet is toegestaan. Deze overtreding werd helaas niet aangerekend. Vincent wist te overleven en vocht voor wat hij waard was en wist zijn tegenstander aardig in toom te houden. Het mocht echter niet baten, want de winst werd uiteindelijk toegekend aan de tegenpartij.

Ook Jeffrey van Duijn was weer van de partij. Deze 13-jarige Katwijker vocht zijn derde partij en deed dit vol verve. Gedurende drie ronden winst hij zijn tegenstander te belagen met goede lowkicks en combinaties. Zijn tegenstander leek hem aardig bij te houden, maar Jeffrey sloot elke ronde toch wel af met een kleine voorsprong in punten. De winst was dan ook unaniem voor de Katwijker.

Derde kickbokser voor Kamakura was Nick Zandbergen. Hij vocht een partij in de nieuwelingenklasse bij de volwassenen. In de eerste twee ronden overklaste Nick zijn tegenstander met goede lowkicks. De derde ronde ging het gelijk op, maar met twee ronden op zak werd Zandbergen de winnaar. Ook het aanwezige publiek liet zijn erkenning blijken met een groot applaus voor deze partij.

Als laatste was het de beurt aan Amed Mohammadi. De 15-jarige Katwijker vocht een jeugdpartij met volledige bescherming tegen een ongecontroleerde tegenstander. De eerste ronde ging over en weer en Amed moest volop aan de bak. Het mocht echter niet baten toen de Katwijker volop in het kruis werd geraakt en waarvan hij bij het begin van de tweede ronde nog niet van was hersteld. De trainer besloot dan ook om de wedstrijd op te geven.

Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord