Pepijn de Jong overheerst in de ring voor Kamakura. (foto: p.r.)

Winst voor Kamakura Katwijk op Kamakura Kickboksgala afgelopen zaterdag in Tripodia. Zowel voor John Rapmund als voor Pepijn de Jong was het een avond om niet te vergeten. Beide vechters overtuigden overduidelijk in hun partijen en maakten het voor kickboksvereniging Kamakura een extra geslaagde avond.

Het Kamakura Kickboksgala kon weer rekenen op een gezellige drukte. Zowel vanuit Katwijk als daarbuiten was het publiek toegestroomd om te genieten van de wedstrijden. In totaal stonden er 18 partijen op het programma waaronder drie B-partijen en twee damespartijen. Voor Kamakura Katwijk mochten jeugdlid John Rapmund en Pepijn de Jong de ring betreden.

Als eerste was het de beurt aan John Rapmund. De 15-jarige Katwijker vocht in de jeugdklasse waar het verplicht is om been- en hoofdbescherming te dragen. Voor zijn tegenstander een uitkomst want het was John die in de eerste ronde veelvuldig trappen op het hoofd en de benen van zijn opponent wist uit te delen.

Ook de tweede ronde begon goed voor Rapmund met leuke combinaties van stoten en lowkicks en veel knietjes op het lichaam. De explosieve start leek echter zijn tol te eisen want John was aardig buiten adem en zijn tegenstander wist niet van opgeven en probeerde zich terug te vechten. Het was zaak om in de derde ronde niet veel meer weg te geven, maar John hervond zich en wist ook hier de te overtuigen met fraai kickbokswerk. De partij ging verdiend naar de Katwijker.

Ook Pepijn de Jong liet weer van zich horen. Hij vocht een C-partij van drie keer drie minuten op K1 regels tegen een Belgische tegenstander. Het werd een van Pepijn’s mooiste partijen. Vol energie overheerste De Jong in de ring. Veel kniewerk en lange series van stoten en trappen. Ook de Belg was aardig bezig, maar het was toch vooral Pepijn die het initiatief nam en zijn wil oplegde op zijn tegenstander. Voor het publiek was deze partij een juweeltje doordat er geen moment rust was. Het eindoordeel was terecht: winst voor De Jong en applaus voor de Belg die zich kranig had verweerd.

Naast de winst voor de twee vechters was ook het kickboksgala zelf weer een groot succes voor Kamakura Katwijk. Toeschouwers uit Katwijk, maar ook het meegereisde publiek zorgden voor een sportieve en goede sfeer in de zaal. Een gegeven dat ook regelmatig door bezoekende sportscholen aan de organisatie wordt verteld.

Wat wel jammer was, was dat de tegenstander voor Karin Kuyt voor deze avond zich weer had afgemeld. De Katwijkse komt uit in C-klasse bij de dames en is hard op weg om de overstap te maken naar de B-klasse en het lijkt of haar reputatie sommige tegenstanders in de C-klasse stof tot nadenken geeft.

In december staat het volgende Kamakura Kickboksgala op het programma. Wie nog wil nagenieten van het meigala kan kijken op vechtsportonline.nl waar binnenkort de gevochten partijen te zien zullen zijn. De organisatie bedankt iedereen die dit gala weer tot een succes heeft gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord