Het Kamakura Katwijkteam in de kleedkamer in Zevenbergen.

Zaterdag 2 juli kwamen drie vechters uit voor kickboksvereniging Kamakura Katwijk op het Superpro Kickboksgala in Zevenbergen. Jeuglid John Rapmund en C-vechter Pepijn de Jong verloren nipt hun partijen terwijl C-vechter Karin Kuyt haar tegenstander overtroefde met een leuke mix van techniek en vechtlust.

Het team van Kamakura Katwijk vertrok zaterdag met drie vechters naar Zevenbergen. Als eerste was het de beurt aan jeugdlid John Rapmund. Hij trof een gelijkwaardige tegenstander en het gevecht leek gelijk op te gaan. Het werd een zware partij waarbij het meer om vechtlust ging dan om techniek. Stoten heen en weer totdat John op een fraaie rechterhoek liep die hem even deed wankelen. Dit was reden voor de scheidsrechter om de jeugdpartij te stoppen en de partij toe te kennen aan de tegenstander. Want veiligheid bij de jeugd gaat boven alles.

Pepijn de Jong was de tweede vechter die uitkwam voor Kamakura Katwijk. Hij vocht een C-partij tegen een tegenstander die een aardige traptechniek in huis bleek te hebben. Pepijn wist goed te scoren en beantwoordde de lowkicks met goed clinchwerk en harde knietjes op het lichaam. Toch leek De Jong er op de één of andere manier niet helemaal bij. Het lange wachten op de partij had zijn concentratie enigszins aangetast. Pepijn verloor uiteindelijk op punten.

Ook Karin Kuyt moest lang wachten op haar C-partij. Hoewel zij redelijk ontspannen de ring betrad moest zij ook haar best doen om in de eerste ronde bij de les te blijven. Haar tegenstander maakte haar wakker met een aantal fraaie trappen naar het lichaam en naar het hoofd. Waarop Karin ontwaakte en het aanwezige publiek trakteerde op een aantal fraaie combinaties van stoten, trappen, knieën en lowkicks. Haar tegenstander kreeg geen kans meer in de overige ronden waarop Karin unaniem werd uitgeroepen tot winnaar.

zie hier de foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord