Wim van Rijn neemt het certificaat in ontvangst van kancho Gerard Gordeau (9de dan kyokushin karate) van Kamakura Den Haag

Een bijzondere verrassing voor trainer Wim van Rijn van Kamakura Katwijk afgelopen donderdag. Tijdens een gezellige clubbarbecue ontving hij uit handen van kancho Gerard Gordeau (9de dan kyokushin karate) van Kamakura Den Haag het officiële trainer/coach certificaat als erkenning voor zijn jarenlange inzet voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Van Rijn: “Dit heb ik niet zien aankomen. Eigenlijk is deze erkenning is voor ons allemaal”.

Donderdag 14 juni hield Kamakura Katwijk een gezellige barbecue voor haar leden en vrijwilligers. Circa 45 mensen genoten van het samenzijn en werden verrast door de komst van kancho Gerard Gordeau van de Haagse sportschool Kamakura Gordeau die aanschoof bij het festijn. Al snel bleek dat er wat meer aan de hand was.

17 jaar geleden startte Kamakura met kickbokstrainingen in Katwijk. In het begin werden de lessen gegeven door shihan Al Gordeau en andere Kamakuratrainers uit Den Haag, maar al snel werden twee Katwijkers betrokken bij de lessen: IJsbrand Schaap en Wim van Rijn. Jarenlang waren zij samen het gezicht van de Katwijkse dependance en gaven zij trainingen en organiseerden zij gala’s.

Drie jaar geleden vertrok IJsbrand naar Australië en nam Wim het stokje van hem over. In de loop der jaren is Kamakura Katwijk uitgegroeid tot een bekende naam in Katwijk, maar ook ver daarbuiten. Het Kamakura Kickboksgala wordt bezocht door sportscholen uit Nederland én het buitenland en de Katwijkse leden vechten mee op diverse gala’s en toernooien in het land.

Reden genoeg voor kancho Gerard Gordeau om zijn waardering nog eens officieel te bekrachtigen. Gordeau is zelf wereldberoemd in de vechtsportwereld als onder meer de eerste K1-kampioen en als trainer van diverse kickboks- en karatekampioenen. Afgelopen donderdag riep hij een niets vermoedende Wim van Rijn dan ook naar voren.

Gordeau: “Al 17 jaar hebben wij een goede band met Kamakura Katwijk. Jullie hebben een enthousiaste groep mensen die zich altijd positief inzetten voor de school met trainingen, wedstrijden en het organiseren van gala’s. Het is altijd leuk om in Katwijk te zijn. En als erkenning van Kamakura Gordeau overhandig ik je dan ook dit officiële trainer/coach certificaat. Iets wat we eigenlijk al eerder hadden moeten doen, maar wat er nog niet van was gekomen”.

Een verbaasde Wim van Rijn nam het certificaat in ontvangst en ook zijn vrouw Jeanette werd in de bloemetjes gezet als gezicht voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de school en de kickboksgala’s. Van Rijn: “Ik ben totaal verrast. Normaal sta ik niet zo graag op de voorgrond, want het gaat mij om de vechters en de vereniging. Maar dit is toch een bijzondere erkenning die onze school krijgt. We hebben een goede band met Den Haag en ook met Gerard kunnen we het goed vinden. Ik ben hem dan ook zeer dankbaar hiervoor”.

Van Rijn beoefende zelf 15 jaar teakwondo in Rijnsburg, maar ontdekte 17 jaar geleden het kickboksen bij Kamakura Katwijk. “Kickboksen had meer en ik was dan ook snel over. Ik heb zelf nog een paar wedstrijden gevochten, maar al gauw ben ik me meer op het trainen gaan richten. We hebben altijd een leuke groep gehad en dat is iets wat we er nog steeds in proberen te houden”.

Inmiddels is kickboksvereniging Kamakura Katwijk dan ook een bekende naam geworden en geeft de school sinds een aantal jaar ook jeugdtrainingen. Van Rijn: “De kracht van Kamakura Katwijk is vooral de onderlinge samenwerking. Wat ik in het verleden had met IJsbrand Schaap, die een hoop voor Kamakura Katwijk heeft betekend, heb ik nu met een aantal andere leden. Zo is bijvoorbeeld Roland Smit een onmisbare kracht geworden voor de school en is Dirk de Vreugd een bijzondere aanwinst als trainer bij de jeugd. Maar ook Cem Senol die als ervaren Kamakurakarateka en -kampioen onze leden mee helpt trainen en ons ervaring laat opdoen bij karatekampioenschappen. En natuurlijk alle vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan. Deze erkenning is dan ook voor ons allemaal”.

Voor wie meer wil weten over de kickboksvereniging die kan langskomen op de trainingen of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord