Groepsfoto van Kamakura Katwijk en Den Haag.

stephan breddels

Zaterdag 2 juni was een goede dag voor kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Met vijf vechters plus aanhang ging de reis dit keer naar het hoge noorden van Nederland en wel naar het Groningerslag Open Full Contact Karatetoernooi. Vier overwinningen en een nipt verlies leverde Kamakura veel complimenten op van de organisatie en andere sportscholen.

 

Afgelopen zaterdag werd in Groningen het Groningerslag Open Full Contact Karatetoernooi georganiseerd. Zestig deelnemers van verschillende sportscholen uit heel Nederland deden hier aan mee waaronder Kamakura Katwijk met twee jeugdvechters en drie senioren. De lange reis naar de top van Nederland bleek voor de Katwijkse vereniging zeker de moeite waard.

Als eerste was het de beurt aan de 15-jarige Floris Hoek. Hij vocht zijn eerste partij bij de jeugd waarbij een beschermkap verplicht is. In een partij van twee keer twee minuten toonde Floris uit het juiste hout te zijn gesneden. Met over en weer lowkicks en trappen naar het hoofd werd het een partij die het enthousiasme van het publiek wist aan te wakkeren. Na twee ronden stonden beide vechters nog fier overeind, maar het was Floris die volgens de jury door zijn gretigheid tot winnaar werd uitgeroepen.

De tweede Kamakuravechter die aan de bak moest was de 12-jarige Wim van Rijn. Ook hij vocht met bescherming, maar het was vooral zijn tegenstander die deze het hardst nodig had. Wim begon de partij met een serie trappen naar het hoofd van de tegenstander, maar al na de derde hoge trap staakte diens trainer de wedstrijd. Een overwinning door opgave in een kleine 20 seconden.

Rijnsburger Danny de Mooij was de volgende die voor Kamakura de mat betrad. Hij vocht na drie kickbokswedstrijden zijn eerste full-contact karatematch. Een van Danny’s sterke punten is dat hij snel doorheeft waar de zwakke punten van de tegenstander liggen. Dit bleek al snel in de eerste ronden met een aantal goedgeplaatse lowkicks en stoten op het lichaam. De tegenstander had hierbij weinig in te brengen. Een tweede ronde werd begonnen, maar al binnen vijf seconden wist Danny zijn tegenstander te vloeren en moest deze de partij opgeven.

Niklas van der Plas maakte als vierde vechter zijn opwachting. De Katwijker trof een tegenstander met meer incasseringsvermogen. In een zinderende partij wist Niklas een dertigtal lowkicks te plaatsen op het been van zijn tegenstander die echter niet van opgeven wist. Gedurende twee ronden bleek Niklas duidelijk de betere, maar het uithoudingsvermogen van zijn tegenstander verdiende ook zeker respect. De partij ging dan ook terecht naar de Katwijker.

Als laatste was het de beurt aan Stefan Breddels. Hij vocht tegen een karateka van Kamakura Den Haag. Hoewel de Katwijker slechts een half jaar op kickboksen zit, wist hij in zijn eerste partij al hoge ogen te gooien. Beide vechters wilden allebei winnen en gedurende twee ronden gingen de stoten en trappen heen en weer. Het resultaat was een derde ronde van één minuut. Ook hier leek het gelijk op te gaan, maar het was uiteindelijk de jury die besloot dat de winst deze partij naar Den Haag ging.

Stefan Breddels geeft zijn tegenstander een trap (Foto: Ron Hek)

 

Al met al was zaterdag 2 juni een enerverende dat voor Kamakura Katwijk. Voor wie meer wil weten over de kickboksvereniging die kan langskomen op de trainingen of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord