Afgelopen zaterdag trok kickboksvereniging Kamakura Katwijk met drie jeugdvechters naar het Senshi Cup Full Contact Karatetoernooi in Oude Tonge in Zeeland. Marjolein Hoek, Wim van Rijn en Arnoud van der Ark mochten hun training in de praktijk gaan brengen. Net als bij kickboksen vecht de jeugd met hoofdbescherming. Het grote verschil met karate is dat er geen stoten op het hoofd gegeven mogen worden. De wedstrijden bij het jeugdkarate duren 1,5 minuut. Het full contact karate is een van de hardste vormen van deze Japanse vechtsport.

Als eerste was het de beurt aan de 12-jarige Wim van Rijn. Met al wat ervaring op zak was hij ingedeeld in een poule met drie andere karateka’s. De eerste partij begon fel van beide zijden met een uitwisseling van stoten en trappen. Maar het was de jonge Wim die de wedstrijd voortijdig eindigde met een goedgeplaatst trap naar het hoofd van de tegenstander waardoor deze moest opgeven. Ook in de tweede partij toonde de Katwijker zich de betere. Dit keer liet Wim zien dat hij het niet alleen van traptechnieken hoeft te hebben. Want na een stoot op het lichaam gaf ook deze tegenstander op. De derde partij was slechts een formaliteit. Wim’s tegenstander kwam nog wel de mat op om te groeten, maar gaf op vanwege een opgelopen blessure uit een vorige partij. Wim van Rijn werd eerste in zijn poule.

Als tweede was het de beurt aan de 16-jarige Arnoud van der Ark die was ingedeeld in een poule van drie personen. Hoewel het voor Arnoud zijn eerste gala was, vocht hij als een ervaren vechter. De eerste partij vocht hij overtuigend en de uitslag was dan ook unaniem winst voor de Katwijker. Echter direct daarna trof hij al zijn tweede opponent en moest gelijk door na een vermoeiende eerste partij. Arnoud wist zich goed te verweren in de eerste minuut, maar daarna sloeg de vermoeidheid toe. In de laatste twintig seconden wist zijn tegenstander de overhand te krijgen en scoorde de winnende punten. Arnoud werd uiteindelijk verdienstelijk tweede in zijn poule.

Ook voor Marjolein Hoek was dit haar eerste toernooi. De 14-jarige Katwijkse was ingedeeld in een poule met twee ervaren meiden. Echter dat schrok Marjolein niet af. Onbevreesd betrad ze de mat voor haar eerste partij en vocht geducht en gretig. Met indrukwekkende combinaties hield ze stand, maar kreeg echter een officiële waarschuwing voor stoten naar het hoofd wat bij full contact karate niet is toegestaan. Hierdoor liep de Katwijkse een achterstand op die zij niet meer te boven kwam en verloor de partij. Ook in de tweede partij liet Marjolein zich gelden en leek voor de winst te gaan, maar het was wederom dezelfde onervarenheid die haar de das omdeed. Zowel voor- als tegenstanders gaven toe dat de Katwijkse in beide partijen misschien zelfs de betere was. Oftewel, Marjolein werd uiteindelijk derde, maar dit had ook wel eens anders kunnen lopen.

Kamakura Katwijk verzorgt drie keer week trainingen voor jeugd en volwassenen. Dus wil je wat aan je conditie doen of wil je wat steviger in je schoenen staan, dan ben je bij Kamakura Katwijk aan het juiste adres. Voor meer informatie over de jeugdtrainingen of de gewone trainingen van Kamakura Katwijk kun je contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord