Kickboksen en karate, dat is de nieuwe weg die Kickboksvereniging Kamakura Katwijk inslaat voor haar jaarlijkse sportgala in Tripodia Katwijk. Een unieke combinatie die veel interesse en steun geniet bij de betrokken sportbonden en -scholen in Nederland. Het Katwijkse kickboksgala staat bekend als een van de gemoedelijkste en sportiefste evenementen in haar soort en vooraanstaande sportscholen uit Nederland zijn daarom altijd graag van de partij. Op zaterdag 8 december staan er dan ook 12 kickboks- en 12 karatepartijen op het programma. Tripodia opent haar deuren om 18:00 uur en de aanvang is om 19:00 uur. De entree bedraagt 15 euro.

Het Kamakura Kickboksgala behoort tot een van de leukste gala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste sporters willen laten strijden. Sportscholen en bonden complimenteren de sfeer en organisatie en benadrukken de voorbeeldfunctie die dit gala in Nederland geniet. De partijen worden namelijk ook in goed overleg met bonden en scholen gepland.

Nieuwe weg
Jarenlang voerde het kickboksen de boventoon op het Kamakura Kickboksgala. Maar de laatste jaren hebben de Katwijkse vechters opnieuw kennis gemaakt met het full contactkarate. Het Kyokushin Kai Karate is net als kickboksen een intensieve sport om te beoefenen. Het grote verschil met kickboksen is dat er niet op het hoofd gestoten mag worden. Voor jeugdleden is het dan ook een perfecte manier om wedstrijdervaring op te doen.

Met het organiseren van karatepartijen naast kickbokswedstrijden heeft Kamakura Katwijk een unieke formule in Nederland die de steun geniet van de betrokken sportbonden. Zowel het WFCA voor het kickboksen en het IBK voor het karate zien in deze samenvoeging een nieuwe weg voor de ringsport waarin respect en sportiviteit de boventoon voeren. Daarnaast voelt Kamakura Katwijk zich ook gesteund door haar sponsorgroep die dit jaar zelfs gegroeid met de komst van aantal nieuwe enthousiaste bedrijven.

Aanmoediging
Op het Kickboks & Karategala op 8 december in Tripodia staan 12 kickboks- en 12 karatepartijen op het programma waaronder ook jeugd- en damespartijen. In totaal zullen vanuit Kamakura Katwijk 12 sporters de ring betreden. Zij zullen zich deze avond van hun beste kant laten zien en kunnen best wat aanmoediging gebruiken. Maar het Kamakura Kickboksgala bestaat ook bekend om haar sportiviteit waar het aanmoedigen en waarderen van sporters van andere sportscholen is toegestaan, want ze hebben er tenslotte allemaal hard voor getraind.

Zoals gezegd kunt u zaterdag 8 december weer genieten van een sportief avondje uit in zalencentrum Tripodia. De vrijwilligers van Kamakura Katwijk zijn al druk in de weer om er een bijzondere avond van te maken. De entree bedraagt 15 euro en de zaal gaat open om 18:00 uur. Dus kom zaterdag gerust een keer langs op het Kamakura Kickboks & Karategala.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord