13 dec 5

Het Kamakura Kickboks- en Jeugdgala waren afgelopen zaterdag weer een groot sportief succes. TriPodia ontving veel sportscholen, veel publiek en de sfeer was ontspannen en gemoedelijk. Voor het jeugdgala stonden ’s middags 26 partijen op het programma en voor het avondgala 20 partijen. Voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was het de eerste keer dat zij een jeugdgala organiseerde en hoewel er bij de jeugd geen partij werd gewonnen, spreekt zij zeker van een succes. De twee avondpartijen op het kickboksgala werden daarentegen vol overtuiging gewonnen.

 

Kickboksscholen uit heel Nederland waren zaterdag 13 december weer afgereisd naar Katwijk met hun sporters voor het Kamakura Kickboksgala dat al sinds 1998 georganiseerd wordt. Een gala dat bekend staat om zijn gemoedelijke sfeer en waar amateurkickboksers op sportieve wijze hun sport kunnen bedrijven. De wedstrijden worden gehouden onder toezicht en auspiciën van de landelijke kickboksbond WFCA, die ook iedere keer zijn complimenten uitspreekt over de organisatie en het verloop van de avond.

 

Tandje bij

Voor de eerste keer organiseerde Kamakura Katwijk ’s middags ook een gala voor de jeugd van 10 tot 16 jaar. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strengere regels ter bescherming van de jonge kickboksers. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd gestoten en getrapt worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut. In totaal stonden er 26 jeugdpartijen op het programma en betraden vijf kickboksers van Kamakura de ring.

Vincent van Rijn beet de spits af en trof een technische tegenstander. In de eerste ronde moest de 13-jarige Katwijker al snel een tandje bijzetten om de constante barage van trappen en stoten van zijn tegenstander het hoofd te bieden. Vincent wist goed te blokken en mee te vechten, maar het was uiteindelijk de tegenstander die op punten wist te winnen.

Als tweede betrad Jeffrey van Duijn de ring voor Kamakura. De 12-jarige kickbokser begon goed, maar al snel wist zijn tegenstander het gevecht te verlammen door veel te clinchen en afstand te houden. Jeffrey was op zoek naar een antwoord op het spel van zijn langere tegenstander, maar kon deze helaas niet vinden. Hoewel Jeffrey een leuke techniek in huis heeft, kwam deze helaas in de match niet naar voren. De winst ging naar de tegenstander.

 

Vol overgave

Voor de 10-jarige Thijs Koetsier was het de eerste partij die hij mocht vechten. Ook hij trof een tegenstander met niet alleen meer lengte, maar ook met meer ervaring. De kleine Katwijker knokte in de eerste ronde vol overgave naar voren, terwijl zijn tegenstander hem ook regelmatig wist te raken. In de tweede ronde had Thijs moeite met een aantal goedgeplaatste stoten op de borst waarop zijn trainer besloot de wedstrijd op te geven.

Ook Sidney Haasnoot vocht zijn eerste partij. Ook hij begon zijn eerste partij goed en wist zijn tegenstander bezig te houden. In de tweede ronde ging het over en weer tussen de 10-jarige Katwijker en zijn tegenstander, maar door een goedgeplaatste trap werd de balans verstoord. Uiteindelijk begon Sidney niet aan de derde ronde en ging de winst naar de tegenpartij.

Als laatste jeugdlid van Kamakura was het de beurt aan de Amed Mohammadi. De 14-jarige Katwijker trof ook een tegenstander die erop uit was om hem uit zijn spel te halen. Amed vocht over drie ronden voor wat hij waard was, maar kreeg niet de mogelijkheid om zijn technische kwaliteiten te tonen omdat zijn tegenstander het gevecht wist te verlammen. In deze rommelige strijd wist de tegenstander op punten te winnen, maar gezegd mag worden dat Amed hem de partij zeker niet cadeau heeft gegeven.

 

Overtuigend

Ook het kickboksgala in de avond was drukbezocht. Veel mensen hadden een combiticket gekocht zodat zij zowel ’s middags als ’s avonds van de partij waren. Kamakura Katwijk had uiteindelijk twee vechters die ring betraden. In totaal waren er 20 partijen in de Nieuwelingen- en de C-klasse. De partijen werden gevocht op K1-regels waarbij er niet geclinched mag worden. Dit zorgt voor meer snelheid in de wedstrijden.

Shelley van Delft mocht als eerste Kamakuravechter de ring in bij de Nieuwelingklasse. De eerste ronde ging gelijk op, maar de Katwijkse ging iets teveel mee in het boksen van haar tegenstander. Na wat aanwijzingen van haar trainers in de rust begon Shelley de laatste tweede rondes met meer bevlogenheid te vechten. Er kwamen meer combinaties van stoten en trappen en een paar goedgeplaatse hoge trappen deden haar tegenstander wankelen. De winst was overduidelijk voor de Shelley.

Tenslotte was het aan Terry Williams die in de laatste partij van de avond zijn opwachting maakte. Hij vocht een partij in de C-klasse en trof een berekenende tegenstander. Terry zocht de confrontatie met combinaties van stoten en trappen, die beantwoord werden met een goede verdediging en counters. De afwachtende houding van de tegenstander  werd ook opgemerkt door de trainers die Terry aanmoedigden om zijn verdediging hoog te houden en weg te draaien na elke aanval. De aanwijzingen hadden succes en zijn tegenstander had geen goed antwoord op de constante aanvallen van de Katwijker. De winst was overtuigend voor de Katwijker.

 

Geslaagde avond

Het Kamakura Kickboks- en Jeugdgala waren een groot succes. Het niveau was hoog en het publiek was enthousiast. Trainer Wim van Rijn: “De sfeer was weer geweldig en we hebben veel complimenten ontvangen. Ook het jeugdgala was een succes. Het was voor ons de eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar. We hebben echter wel gemerkt dat andere sportscholen iets verder zijn met hun jeugd, maar daar gaan we zeker verandering in brengen”. De vrijwilligers en sporters kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord