OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13 december jeugdgala in Tripodia

Winst en verlies voor Kamakura

jeugd op kickboksgala Woerden

 

Zaterdag 22 november reisde kickboksvereniging Kamakura Katwijk af naar Woerden om daar met twee jeugdleden mee te doen aan het Ram’s Thai Jeugdgala. Daar waar Jeffrey van Duijn zijn tegenstander elke ronde wist af te troeven, trof Vincent van Rijn een twee jaar oudere tegenstander met meer ervaring in het scoren van punten. Volgende maand verzorgt ook Kamakura voor het eerst in Katwijk een jeugdgala waar jeugdkickboksers uit heel Nederland hun opwachting zullen maken. Dit jeugdgala wordt los van het Kamakura Kickboksgala georganiseerd dat ’s avonds in Tripodia plaatsvindt.

 

Al vijf jaar organiseert Kickboksvereniging Katwijk kickbokslessen voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Om hun techniek uit te proberen kunnen jeugdleden ook meedoen aan jeugdgala’s in Nederland. De partijen worden gevochten met volledige scheen- en hoofdbescherming en zijn gebonden aan strenge regels. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om naar het gezicht te trappen. Ook worden jeugdpartijen tegenwoordig afzonderlijk georganiseerd van kickboksgala’s voor volwassenen.

Afgelopen zaterdag deden twee jeugdleden mee aan een gala in Woerden. Als eerste was het de beurt voor de 12-jarige Jeffrey van Duijn. Het was zijn tweede wedstrijd en trof een leeftijdsgenoot. In de eerste helft van de eerste ronde was het aftasten tussen beide vechters, maar al snel bleek Jeffrey de betere. Gedurende drie rondes van 1 minuut overklaste de Katwijker zijn tegenstander met een bombardement van stoten, maar vooral van lowkicks. Het scheelde weinig of hij had zijn tegenstander tot opgave gedwongen. Jeffrey werd unaniem uitgeroepen tot winnaar van de match.

Als tweede mocht de 12-jarige Vincent van Rijn de ring betreden. Helaas was zijn geplande tegenstander niet op komen dagen en werd zijn trainers gevraagd of hij het dan tegen een 14-jarige kickbokser wilde opnemen. Dit werd akkoord bevonden en Van Rijn begon de wedstrijd met volle overgave. Zijn tegenstander kon niets anders dan achteruit gaan, weg van de stoten en trappen van de Katwijker. Maar in het achteruit vechten bleek de tegenstander toch iets meer ervaring en technieken in huis te hebben. Door goed te verdedigen en door op de juiste momenten te scoren wist hij een voorsprong in punten bijeen te sprokkelen, die hem uiteindelijk de overwinning op Vincent wist te bezorgen. Maar het moet gezegd: Van Rijn heeft goed gevochten en niets cadeau gegeven.

Op zaterdag 13 december organiseert Kickboksvereniging Kamakura weer het Kamakura Kickboksgala in Tripodia. Nieuw dit jaar is het Kamakura Jeugdgala dat ’s middags tussen 14:00 en 17:00 uur gehouden wordt. De zaal gaat open om 13:00 uur en de entree bedraagt 10 euro. Wie 20 euro betaalt, mag ook ’s avonds naar het Kickboksgala voor volwassenen, dat om 19:00 uur begint. Het Kamakura Jeugdgala wordt gehouden onder supervisie van de WFCA bond.

Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord