Jordi van der Zalm van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk is afgelopen zondag derde geworden op het Open Europees Kampioenschap Kyokoshinkai Karate in Den Haag. Uitkomend in de categorie 80+ wist hij zich staande te houden tegen goedgetrainde karateka’s uit heel Europa. De twee partijen op het Eastwood Fight Night Gala in Oosterhout afgelopen zaterdag gingen helaas niet door doordat de tegenstanders verstek lieten gaan.

Afgelopen zondag was een goede dag voor Kamakura Katwijk. Noordwijker Jordi van der Zalm deed mee aan het open Europees kampioenschap Kyokoshinkai in Den Haag en wist zich als kickbokser staande te houden tussen goedgetrainde karateka’s uit heel Europa.

Kyokoshinkai karate is een van de zwaarste stijlen van vechtsport in de wereld. Naast een zware fysieke training kunnen de beoefenaars zich meten op de mat tijdens pittige wedstrijden. Hierbij wordt gevochten met blote handen waarmee de vechters niet naar het hoofd mogen stoten. De trappen mogen echter wel op het hoofd worden geplaatst. Een partij duurt 2 keer 2 minuten. Wanneer er geen winnaar is wordt gekeken wie de meeste planken kan doorslaan en als hierbij nog geen winnaar naar voren is gekomen wint automatisch de lichtste van de twee.

Jordi van der Zalm wist zich in twee partijen te plaatsen voor de halve finale. Zijn eerste tegenstander uit Frankrijk wist hij in de eerste ronde uit te schakelen door een knappe serie van goedgeplaatste lowkicks. In zijn tweede partij nam hij het op tegen een Hongaar die uiteindelijk op punten de winst naar zich toetrok.

Door het resultaat in de eerste twee partijen mocht de kickbokser door naar de halve finale waar hij wederom een karateka uit Hongarije trof. Ook in deze ronde wist Jordi zich staande te houden, maar verloor de partij wederom met een kleine puntenachterstand. De Hongaar bereikte de finale, maar moest deze helaas opzeggen omdat de partij met Jordi te zwaar was gebleken.

Van der Zalm ontving complimenten van organisatoren Nico en Gerard Gordeau, zelf meervoudige nationaal en europees karatekampioenen, voor zijn inzet en uithoudingsvermogen die hij had getoond tijdens de wedstrijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord