Archive for October, 2013

Karin Kuyt wint voor Kamakura in Rotterdam

20131012_195547

Kickbokser Karin Kuyt liet afgelopen zaterdag weer haar kunnen weer zien in de ring. Op het Rotterdamse Touch is not Enough Gala domineerde ze haar partij in de B-klasse. Met een overduidelijk overwicht in elke ronde werd ze uitgeroepen tot winnaar.

 

Afgelopen zaterdag werd in Rotterdam het Touch is not Enough Gala gehouden. Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was met Karin Kuyt naar de havenstad getogen voor een damespartij in de B-klasse. De match werd gevochten op K1-regels, oftewel 3 keer 3 minuten.

De eerste ronde leek aanvankelijk gelijk op te gaan. Beide boksers tastten elkaar af, maar al snel begon Karin de partij naar zich toe te trekken met scherpe combinaties. In de tweede ronde zette Kuyt deze trend door en kwam door met een aantal goedgeplaatste  lowkicks en knieën. Ook werd langzaamaan duidelijk dat de conditie van de Katwijkse in veel betere staat verkeerde als die van haar tegenstander.

In de derde ronde bleek dan ook de de overmacht van Karin die inmiddels is uitgegroeid tot een formidable allround kickbokser. Kuyt had nog genoeg energie had om een paar mooie technische combinaties te plaatsen en haar tegenstander onder constante druk te houden. Karin werd dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen.

De komende maanden bezoekt Kamakura Katwijk diverse kickboksgala’s in Nederland. En op 14 december is het weer tijd voor hun eigen gala in zalencentrum Tripodia. Voor meer informatie over het kickboksgala of trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990.

No Comments

Twee keer winst voor Kamakura in Egmond

2013 Kamakura op Kickboksgala Egmond 5 oktober

Twee keer winst voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk op het Fight for Victory Kickboksgala in Egmond aan Zee. Zowel Stephan Breddels als Niklas Herbert wisten overtuigend hun partijen te winnen.

Afgelopen zaterdag werd in Egmond aan Zee het Fight for Victory Gala in Egmond aan Zee gehouden. Ook Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was van de partij met twee kickboksers in de nieuwelingenklasse.

Als eerste was het de beurt aan zwaargewicht Stephan Breddels. Hij wist dit jaar al diverse overwinningen op zijn naam te schrijven. De eerste ronde begon goed: goede combinaties heen en weer totdat Breddels zijn tegenstander acht tellen wist te bezorgen met een stoot naar het hoofd. Ook in de tweede ronde was dit het geval en Stephan kreeg opdracht van zijn trainers om de derde ronde uit te vechten. De uitslag was dan ook unaniem winst voor Breddels.

Niklas Herbert begon zijn partij rustig en gecontroleerd. De eerste ronde werd door beide kickboksers gebruikt om af te tasten. In de tweede ronde barstte het spektakel los en al in de eerste minuut overdonderde Herbert zijn tegenstander met een goedgeplaatste rechtertrap op het lichaam. Het gevolg een technisch knock out. Ook Herbert kan daarmee weer een overwinning op zijn lijstje bijschrijven.

De komende maanden bezoekt Kamakura Katwijk diverse kickboksgala’s in Nederland. En op 14 december is het weer tijd voor hun eigen gala in zalencentrum Tripodia. Voor meer informatie over het kickboksgala of trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990

No Comments

Kickboksseizoen van start

Kamakura doet mee met Halve Marathon van Katwijk

2013 Kamakura Katwijk Halve Marathon

Ook Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was afgelopen zaterdag van de partij bij de zwaarste halve marathon van Nederland. Met zo’n 20 leden werd meegelopen op verschillende afstanden. Met het lopen van de halve marathon is het seizoen weer van start gegaan voor de Katwijkse kickboksvereniging.

Kickboksvereniging Kamakura is al jaren van de partij bij diverse sportieve evenementen in Katwijk en omstreken, zo ook bij de Halve Marathon van Katwijk. Het nieuwe seizoen is begonnen en Kamakura maakt zich op voor weer een sportief jaar. Tijdens het evenement waren de leden gestoken in nieuwe T-shirts beschikbaar gesteld door Ideal Projects en McTwo support & consultancy.

Voor de komende maanden staan er voor Kamakura weer diverse gala’s in Nederland op het programma. Zowel voor de volwassenen als voor de jeugd. Met als hoogtepunt het eigen kickboksgala op zaterdag 14 december in Zalencentrum Tripodia in Katwijk.

Naast kickbokstrainingen voor volwassenen verzorgt Kamakura Katwijk al weer enige jaren lessen voor de jeugd vanaf 12 jaar. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 25 jongens én meiden, maar er is nog genoeg plek voor nieuwe leden. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke, maar ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

Voor jongeren, en natuurlijk ook volwassenen, biedt Kamakura Katwijk de gelegenheid om tijdens twee gratis lessen kennis te maken met deze sport. De jeugd traint op maandag en woensdag, de ouderen op maandag, donderdag en zaterdag. Het enige wat je moet meenemen is een korte broek, een T-shirt en een handdoek. Kamakura stelt in het begin bokshandschoenen en scheenbeschermers beschikbaar, want de veiligheid van de sporters gaat boven alles.

Dus wil je wat aan je conditie doen, wil je afvallen of wil je wat steviger in je schoenen staan, dan ben je bij Kamakura Katwijk aan het juiste adres. Voor meer informatie over de jeugdtrainingen of de gewone trainingen van Kamakura Katwijk kun je contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990

No Comments