Archive for June, 2013

Kamakura Katwijk sluit seizoen af met strandbarbecue

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk heeft het seizoen afgesloten met een gezellige barbecue voor haar leden en vrijwilligers bij strandpaviljoen Deining 19. Geheel onverwacht werden donderdag 20 juni ook de drie jeugdtrainers Roland Smits, Dirk de Vreugd en Wim van Rijn in het zonnetje gezet voor hun belangeloze inzet. Zij ontvingen een persoonlijk T-shirt die zij voortaan bij de jeugdtrainingen aan mogen trekken. Wim van Rijn: “Iedereen van harte bedankt”.

 

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk sluit traditiegetrouw het seizoen af met een bijeenkomst voor de leden en vrijwilligers. Trainer Wim van Rijn: “Dit is om hen allemaal te bedanken voor hun inzet voor de vereniging en voor de sport. Want er komt best allemaal wel een hoop bij kijken. Ik ben dan ook trots op wat we met z’n allen voor elkaar krijgen”.

Dit keer werd de afsluiting gehouden bij strandpaviljoen Deining 19 en een groep van veertig gegadigden sloten het seizoen onder het genot van een hapje en drankje. Van Rijn: “Het hele jaar zijn we bezig met trainen en onze kickboksers die meedoen aan gala’s in het land moeten hier best wel wat voor doen en laten. Deze barbecue is dan ook een manier om hen even in het zonnetje te zetten”.

Maar het waren niet alleen de vrijwilligers en leden die tijdens de bijeenkomst de aandacht kregen. Nietsvermoedend werden de drie jeugdtrainers naar voren geroepen en ontvingen van de leden een persoonlijk T-shirt. Van Rijn: “Dit hadden we niet verwacht. Dit is een prachtig gebaar voor iets wat we zelf ook leuk vinden om te doen. Ik wil dan ook iedereen bedanken”.

2013 bbq kamakura 2

Kamakura Katwijk gaat na de zomer verder met kickbokstrainingen voor jeugd en volwassenen. Daarnaast worden de lessen uitgebreid met bokstrainingen. Van Rijn: “Er is momenteel veel vraag naar bokstrainingen van zowel binnen als buiten onze vereniging. We zijn dan ook van plan om het boksen volgend seizoen in ons trainingsaanbod op te nemen. Maar hierover na de zomer meer”.

Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

No Comments

Kamakura Katwijk op Ypenburg Kickboksgala

2013 Kamakura op Ypenburg gala 1-2

Winst en verlies voor Kamakura Katwijk op het Ypenburg Kickboksgala. Met twee kickboksers trok de Katwijkse vereniging afgelopen zaterdag naar Den Haag. Marjolein Hoek kwam uit in de jeugdklasse en Stephan Breddels vocht een nieuwelingenpartij in de zwaargewichtklasse.

 

Als eerste was het de beurt aan de 14-jarige Marjolein Hoek. Zij vocht haar tweede wedstrijd in de jeugdklasse: oftewel drie keer één minuut. Marjolein vocht een goede match, maar trof een tegenstander met net iets meer ervaring. Marjolein’s tegenstander was iets kleiner en aangezien er niet naar het hoofd gestoten mocht worden, werden de acties van de Katwijkse vaak opgevangen in de verdediging. Waarna haar tegenstander in de counter haar voorsprong wist uit te breiden. De winst ging dan ook naar de tegenstander ondanks dat Marjolein een goede partij vocht. De verwachting is dan ook dat de Katwijkse in een volgende wedstrijd met meer ervaring en vertrouwen de ring zal betreden.

Ook Stephan Breddels vocht zijn tweede wedstrijd in de nieuwelingenklasse. Op het afgelopen gala in Katwijk liet zijn tegenstander het helaas afweten, maar gelukkig in Iepenburg was dit niet het geval. Stephan vocht een fenomenale partij en overklaste zijn tegenstander met goede combinaties van trappen en stoten. In de eerste ronde kreeg zijn tegenstander zelfs acht tellen na een rake trap op het lichaam. Ook in de volgende ronde overtuigde de Katwijker met goede stoten en harde lowkicks. De partij werd over drie ronden uitgevochten met een unanieme overwinning voor Stephan.

 

Bokstrainingen
Ook Karin Kuyt zou dit gala weer haar opwachting maken. Zij had hard getraind voor een partij in de C-klasse, maar helaas liet haar tegenstander wederom een dag voor het gala afweten. De planning is dan ook om Karin na de zomer uit te laten komen in de B-klasse.

Het Ypenburg Kickboksgala is de afsluiting van het kickboksseizoen voor Kamakura Katwijk. Na de zomer zal de Katwijkse vereniging weer gaan deelnemen aan diverse kickboksgala’s in Nederland. Maar dat is niet het enige. Naast kickbokstrainingen voor jeugd en volwassenen gaat Kamakura Katwijk haar lessen uitbreiden met bokstrainingen voor zowel dames als heren. Er is momenteel een hernieuwde interesse voor het boksen en Kamakura Katwijk ziet dit als een welkome aanvulling in haar trainingsaanbod, zowel voor de kickboksers als voor nieuwe leden. Maar hierover na de zomer meer.

Voor meer informatie over Kamakura Katwijk en de trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

No Comments