2013 Kamakura op Ypenburg gala 1-2

Winst en verlies voor Kamakura Katwijk op het Ypenburg Kickboksgala. Met twee kickboksers trok de Katwijkse vereniging afgelopen zaterdag naar Den Haag. Marjolein Hoek kwam uit in de jeugdklasse en Stephan Breddels vocht een nieuwelingenpartij in de zwaargewichtklasse.

 

Als eerste was het de beurt aan de 14-jarige Marjolein Hoek. Zij vocht haar tweede wedstrijd in de jeugdklasse: oftewel drie keer één minuut. Marjolein vocht een goede match, maar trof een tegenstander met net iets meer ervaring. Marjolein’s tegenstander was iets kleiner en aangezien er niet naar het hoofd gestoten mocht worden, werden de acties van de Katwijkse vaak opgevangen in de verdediging. Waarna haar tegenstander in de counter haar voorsprong wist uit te breiden. De winst ging dan ook naar de tegenstander ondanks dat Marjolein een goede partij vocht. De verwachting is dan ook dat de Katwijkse in een volgende wedstrijd met meer ervaring en vertrouwen de ring zal betreden.

Ook Stephan Breddels vocht zijn tweede wedstrijd in de nieuwelingenklasse. Op het afgelopen gala in Katwijk liet zijn tegenstander het helaas afweten, maar gelukkig in Iepenburg was dit niet het geval. Stephan vocht een fenomenale partij en overklaste zijn tegenstander met goede combinaties van trappen en stoten. In de eerste ronde kreeg zijn tegenstander zelfs acht tellen na een rake trap op het lichaam. Ook in de volgende ronde overtuigde de Katwijker met goede stoten en harde lowkicks. De partij werd over drie ronden uitgevochten met een unanieme overwinning voor Stephan.

 

Bokstrainingen
Ook Karin Kuyt zou dit gala weer haar opwachting maken. Zij had hard getraind voor een partij in de C-klasse, maar helaas liet haar tegenstander wederom een dag voor het gala afweten. De planning is dan ook om Karin na de zomer uit te laten komen in de B-klasse.

Het Ypenburg Kickboksgala is de afsluiting van het kickboksseizoen voor Kamakura Katwijk. Na de zomer zal de Katwijkse vereniging weer gaan deelnemen aan diverse kickboksgala’s in Nederland. Maar dat is niet het enige. Naast kickbokstrainingen voor jeugd en volwassenen gaat Kamakura Katwijk haar lessen uitbreiden met bokstrainingen voor zowel dames als heren. Er is momenteel een hernieuwde interesse voor het boksen en Kamakura Katwijk ziet dit als een welkome aanvulling in haar trainingsaanbod, zowel voor de kickboksers als voor nieuwe leden. Maar hierover na de zomer meer.

Voor meer informatie over Kamakura Katwijk en de trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord