Archive for February, 2010

Eastwood Fight Night 2010


Eastwood Fight Night is een thaiboks evenement dat garant staat voor spectaculaire partijen.
Het is inmiddels al de vijfde keer dat Stichting SiLeHa het gala in Oosterhout organiseert.
Vanwege het succes van de voorgaande edities is het gala in de nationale kickbokswereld al goed bekend aan het worden. Het wordt een avond waarbij regionaal en nationaal bekende kickboksers strijd zullen leveren om weer een trede hoger te komen op de regionale en nationale ranglijsten.

Op zaterdag 20 maart beloofd hét vechtsportgala van Oosterhout weer een waar spektakel te worden. De hoofdpartij is een partij in het zwaargewicht, een confrontatie tussen het aanstormend talent Benjey Zimmerman, van het bekende Golden Glory management, hij gaat het opnemen tegen niemand minder dan de geroutineerde Bas van den Muijsenberg (Bulls Gym) die deze avond zijn come-back zal maken. Dit belooft een zeer spectaculaire partij te worden!

Bekijk hier de promotievideo van Eastwood Fight Night 2010.
Bekijk hier de Matchmaking van Eastwood Fight Night 2010.

,

No Comments

Kamakura grijpt ernaast in Hoogwoud

Afgelopen zaterdag reisde Kickboksvereniging Kamakura Katwijk af naar het Sokudo Kickboksgala in Hoogwoud. Doel van de missie: de terugkeer van Pepijn de Jong in de nieuwelingenklasse. Zijn tegenstander: Koen Kramer van het organiserende Sokudo Gym. De uitkomst: een spannende wedstrijd die nipt verloren werd op punten.

Afgelopen zaterdag kwam Pepijn de Jong uit voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk op het Sokudo Kickboksgala in Hoogwoud. Het was zijn eerste wedstrijd sinds een verplichte herstelperiode sinds november. Pepijn was gretig, Pepijn was er klaar voor. Ondanks een kleine blessure aan zijn been.

In de andere hoek stond Koen Kramer van Sokudo. Ook hij was gretig en klaar voor de strijd. De eerste ronde begon en beide vechters lieten zich gelden. Het was vooral Pepijn die uitblonk in de clinch en het gevecht dichtbij, terwijl Koen zijn punten pakte op afstand. De eerste ronde eindigde onbeslist.
In de tweede ronde zou het erom gelden. Het was weer Pepijn die zijn tegenstander van dichtbij wilde belagen, maar deze wist steeds meer afstand te houden met series van stoten en trappen. Later bleek ook dat een opgedane blessure aan het been tijdens de training het trappen voor Pepijn onmogelijk had gemaakt.

De 22-jarige kickbokser verloor uiteindelijk nipt op punten. De winst ging naar Koen die hiervan gebruik had kunnen maken. Het was een uitslag die volgens velen in de zaal ook op onbeslist had kunnen eindigen.

,

No Comments

kickbox training voor de jeugd

IMG_2777
Je bent jong en je wilt wat doen aan beweging. Nou, dat kan. Zeker vanaf 4 november, want dan begint Kickboksvereniging Kamakura Katwijk met jeugdtrainingen voor jongens en meiden tussen de 8 en 16 jaar op maandagavond en woensdagmiddag. En als je er nog niet uit bent of kickboksen wat voor jou is: de eerste twee lessen zijn gratis.

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk is al jaren een begrip in Katwijk en daarbuiten. Naast het organiseren van de kickboksgala’s in Tripodia verzorgen zij drie keer in de week trainingen waar sportiviteit en discipline hoog in het vaandel staan. Daarnaast geven de trainers van Kamakura ook al jarenlang kickboksles aan jongeren op het Andreas College. En met veel plezier.

Daarom gaat vanaf 4 november dan ook een jarenlange droom van de vereniging in vervulling: jeugtrainingen voor jongens en meiden uit heel Katwijk. Op maandagavond van 18:45 tot 19:45 uur en woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur kunnen zij lekker aan de slag in de gymzaal van de Duinroos. Waarbij de eerste twee lessen gratis zijn.
Het enige wat ze hiervoor moeten meenemen is een korte broek, een T-shirt, een handdoek en eventueel wat te drinken voor na afloop. Want ga er maar vanuit dat je bij de kickbokstrainingen behoorlijk aan de slag moet. Maar ja, na een paar lessen weet je al niet meer beter. Kamakura stelt daarom in het begin dan ook bokshandschoenen en scheenbeschermers beschikbaar, want de veiligheid van de sporters gaat boven alles. Daarna word je ingelicht over de spullen die je zelf moet aanschaffen zoals een bitje, een tok en natuurlijk je eigen bokshandschoenen.

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke, maar ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt. Voor jongeren en ouderen boven de 16 jaar verzorgt Kamakura Katwijk al jarenlang drie keer in de week trainingen. En wel op maandagavond, donderdagavond en zaterdagochtend.

Dus wil je wat aan je conditie doen, wil je afvallen of wil je wat steviger in je schoenen staan, dan ben je bij Kamakura Katwijk aan het juiste adres. Voor meer informatie over de jeugdtrainingen of de gewone trainingen van Kamakura Katwijk kun je contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990.

No Comments