Afgelopen zaterdag reisde Kickboksvereniging Kamakura Katwijk af naar het Sokudo Kickboksgala in Hoogwoud. Doel van de missie: de terugkeer van Pepijn de Jong in de nieuwelingenklasse. Zijn tegenstander: Koen Kramer van het organiserende Sokudo Gym. De uitkomst: een spannende wedstrijd die nipt verloren werd op punten.

Afgelopen zaterdag kwam Pepijn de Jong uit voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk op het Sokudo Kickboksgala in Hoogwoud. Het was zijn eerste wedstrijd sinds een verplichte herstelperiode sinds november. Pepijn was gretig, Pepijn was er klaar voor. Ondanks een kleine blessure aan zijn been.

In de andere hoek stond Koen Kramer van Sokudo. Ook hij was gretig en klaar voor de strijd. De eerste ronde begon en beide vechters lieten zich gelden. Het was vooral Pepijn die uitblonk in de clinch en het gevecht dichtbij, terwijl Koen zijn punten pakte op afstand. De eerste ronde eindigde onbeslist.
In de tweede ronde zou het erom gelden. Het was weer Pepijn die zijn tegenstander van dichtbij wilde belagen, maar deze wist steeds meer afstand te houden met series van stoten en trappen. Later bleek ook dat een opgedane blessure aan het been tijdens de training het trappen voor Pepijn onmogelijk had gemaakt.

De 22-jarige kickbokser verloor uiteindelijk nipt op punten. De winst ging naar Koen die hiervan gebruik had kunnen maken. Het was een uitslag die volgens velen in de zaal ook op onbeslist had kunnen eindigen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord