Karin Kuyt van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk vocht zondag 20 maart haar eerste karatewedstrijd op het open Europese kampioenschap kyokushinkai in Den Haag. Karin kwam uit tegen een karateka die vorig jaar tweede werd en kon zich aardig meten met deze tweede dan zwarte band. Echter de breektest brak haar op doordat haar tegenstander had ingezet op een hoger aantal planken.

Het open Europese kampioenschap kyokushinkai wordt jaarlijks georganiseerd door Kamakura Den Haag en er doen deelnemers mee uit Europa en daar buiten. Kyokushinkai karate is een van de zwaarste vechtsporten omdat het met de blote vuisten wordt gevochten en alles is toegestaan behalve stoten naar het hoofd. Trappen en knieën naar het hoofd mogen daarentegen weer wel.

Karin, die zelf uitkomt in de C-klasse bij het kickboksen, trof de verliezend finalist van vorig jaar: een karateka met tweede dan zwarte band. In twee enerverende ronden liet de Katwijkse zien dat zij ook in deze discipline mee kan komen. Karin liet mooie combinaties zien van rechte stoten op het lichaam en lage trappen en hield het hoge tempo goed bij. De karateka had zichtbaar moeite met de Katwijkse kickbokser.

Echter doordat geen van beiden naar de grond ging, moest de wedstrijd beslist worden met een breektest. Het aantal te breken planken moest blind worden opgegeven. Voor Karin was dit twee en voor haar tegenstander drie. Beiden sloegen de door hen opgegeven planken door en de partij ging naar de karateka. Een formaliteit met grote gevolgen, want anders had Karin volgens de aanwezigen nog een behoorlijk eind kunnen komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord