Dat kickboksen niet alleen een sport voor mannen is lieten de dames van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk jongstleden 13 februari zien op het Ladies Only Fight gala. Kamakura Katwijk reisde met drie vechters af naar Wormer en deed goede zaken. Twee overwinningen haalden de Katwijkers binnen met Karin Kuyt en Esther Gravekamp en een mooie eerste partij voor Maaike van Rijn die het haar ervaren tegenstander moeilijk maakte.

Sinds een aantal jaar laat Kamakura Katwijk zich ook horen op het damesfront. Dit keer reisden de Katwijkse kickboksers af naar Wormer voor het Ladies Only Fight gala. Als eerste was het de beurt aan Karin Kuyt die een C-partij vocht, oftewel 3 keer 2 minuten. Karin trof een lastige tegenstander die uitblonk door haar karate-achtergrond.

De eerste ronde ging gelijk op. De stoten van Karin werd gepareerd met subtiele bloktechnieken en er werden over en weer punten gescoord. In de tweede ronde kreeg de gretigheid van Karin de overhand en met een paar goede trappen bracht zij haar tegenstander aan het wankelen. Ook in de derde ronde bleken de trappen en knieën van de Katwijkse niet te houden met als gevolg een terechte winst voor Karin.

Als tweede mocht Maaike van Beelen laten zien uit welk hout zij is gesneden. Voor Maaike was het haar eerste gevecht en vocht dus in de Nieuwelingklasse: drie keer anderhalve minuut. Haar tegenstander had duidelijk meer wedstrijdervaring, maar Maaike liet zich niet kennen. De eerste ronde was zwaar. Maaike wist haar dekking goed te houden en tussendoor toch een aantal puntjes te scoren. De tweede ronde ging zelfs beter, maar in de derde ronde delfde de onervarenheid van Maaike het onderspit. Van Beelen verloor weliswaar op punten, maar had haar eerste wedstrijd wel even uitgevochten. Een goede eerste wedstrijd waar de Katwijkse zeker trots op mag zijn.

Als laatste betrad Esther Gravekamp voor Kamakura Katwijk de ring. Ook zij vocht in de Nieuwelingenklasse en trof een op het eerste gezicht gelijkwaardige tegenstander. Esther was echter gefocust op een overwinning en overdonderde haar tegenstander met goede combinaties van stoten en lowkicks. Haar tegenstander probeerde goed mee te vechten, maar werd constant in de verdediging gedwongen door Gravekamp die alleen maar naar voren vocht. Voor het aanwezige publiek was dit zeker een leuke wedstrijd om te zien. De uitkomst was verdiend: winst voor Esther. Oftewel, Kamakura Katwijk kan terugkijken op een verdienstelijk gala in Wormer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord