Op zaterdagmiddag 17 december verzorgt Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk een kickboksgala voor de jeugd tussen 7 en 16 jaar in het Dorpshuis (voorheen De Terp) in Valkenburg. In totaal staan er zo’n 50 demopartijen op het programma onder toezicht van de officials van de WFCA. De wedstrijden worden gehouden tussen 13:00 en 18:00 uur en de toegang bedraagt slechts 10 euro.

 

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk verzorgt al sinds de jaren 1997 kickboksgala’s waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Sinds een aantal jaar geven ze ook trainingen aan de jeugd en wordt voor hen het Kamakura Jeugdgala georganiseerd.

Kickboksers tussen de 7 en de 16 jaar betreden de ring met gelijkwaardige tegenstanders.

Het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met volledige bescherming en mag er niet naar het hoofd getrapt en gestoten worden. De demopartijen duren drie rondes van 1 minuut.

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke en ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

In totaal staan er zaterdag 17 december circa 50 partijen op het programma waarvan er een aantal gevochten zullen worden door leden van Kamakura Katwijk. Dus wilt u genieten van een sportief middagje uit en wilt u de Katwijkse jeugd aanmoedigen, kom dan naar het Dorpshuis (voorheen De Terp) in Valkenburg!

Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en de entree voor bedraagt 10 euro. Voor meer informatie over het jeugdgala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord