Afgelopen zondag trok kickboksvereniging Kamakura Katwijk met twee jeugdvechters naar het Open Europees Kampioenschap Kyokushinkai Karate in Den Haag. De 12-jarige Wim van Rijn won zijn partij overtuigend. Teleurstelling was er echter voor de 16-jarige John Rapmund aan wie geen tegenstander gematched kon worden. Ook Katwijker en Belgisch kampioen Cem Senol deed mee voor Kamakura Den Haag, maar verloor helaas net de finale. Kyokushinkai karate is de zwaarste vorm van karate.

Zondag 18 maart vond in Den Haag het Open Europees Kampioenschap Kyokushinkai Karate plaats in Den Haag. Karateka’s en vechters uit heel Europa kwamen naar de hofstad om mee te doen aan deze zwaarste vorm van full contact karate. Hierbij wordt met blote vuisten gevochten met stoten op het lichaam en trappen naar het hoofd en lichaam. De partijen vonden plaats in een boksring en duurden twee rondes van twee minuten.

Ook kickboksvereniging Kamakura Katwijk was aanwezig met twee jeugdvechters. Voor de 16-jarige Rapmund die hard getraind had voor de wedstrijd, was de teleurstelling groot toen bleek dat zijn tegenstander niet aanwezig was.

De 12-jarige Wim van Rijn mocht wel de boksring betreden en trof een goedgetrainde karateka. De eerste ronde begon spannend met een een goed geplaatste trap naar het hoofd van de Katwijker, die daarop antwoorde met een zelfde trap. De twee waren aan elkaar gewaagd en bestookten elkaar met veel combinaties van stoten en knieën naar het lichaam. In de tweede ronde wist Van Rijn de match op een technisch k.o. te winnen met een perfect geplaatste hoge trap.

Ook Katwijker Cem Senol deed mee aan het kampioenschap in de gewichtsklasse boven de tachtig kilo. Senol had zich na twee ronden geplaatst voor de finale waarin hij uitkwam tegen een Zweedse karateka. De twee waren aan elkaar gewaagd en een derde ronde was het gevolg. Senol eindigde helaas als tweede. De opbrengsten van het kampioenschap gingen naar Stichting Kika voor de strijd tegen jeugdkanker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord