Vier keer winst voor Kamakura Katwijk (klik hier voor de foto’s)

Het Kamakura Kickboksgala was weer een groot succes afgelopen zaterdag in zalencentrum Tripodia. Ondanks afzeggingen van een aantal sportscholen wist Kamakura Katwijk een bijzonder leuk programma van 16 gevechten neer te zetten. De organiserende vereniging wist met vijf vechters ook nog eens vier overwinningen binnen te halen. Helaas voor Karin Kuyt liet haar tegenstander het een dag van te voren afweten voor haar eerste C-partij.

Maar liefst 14 sportscholen kwamen zaterdag naar Katwijk om mee te doen aan het Kamakura Kickboksgala. 16 partijen in diverse klassen. Helaas voor de drie jeugdleden van Kamakura Katwijk lieten hun tegenstanders het op het laatste moment afweten en werden de partijen afgelast. Ook voor Karin Kuyt die haar eerste C-partij wilde vechten ging de partij niet door. Een grote teleurstelling voor Karin, vooral omdat zij er hard voor had getraind en haar vorige drie wedstrijden ook al niet doorgingen.

De vijf overige Kamakura kickboksers die deze avond moesten vechten, hadden meer geluk. Als eerste was het aan Jordy van der Zalm die een nieuwelingenpartij vocht. Hij kwam uit tegen Alex Viktranenkovkoroleva van Kamakura Den Haag. Zijn Haagse tegenstander begon met een wilde serie stoten, maar Jordy bleef kalm en wist zijn dekking hoog te houden. Al snel wist Jordy een goede lowkick te plaatsen die zijn tegenstander deed schrikken. De tweede trap bezorgde de Hagenaar acht tellen, evenals de derde. Een technische K.O. was de gevolgtrekking en Jordy had de partij in de eerste ronde weten te beslechten.

Ook Frank Imthorn vocht een nieuwelingenpartij. Zijn tegenstander: Brian Tweeboom van Gym International. De twee waren aan elkaar gewaagd. In de eerste ronde ging het gelijk op. Brian scoorde met een aantal trappen en Frank wist dit met een aantal precisiestoten te beantwoorden. In de tweede ronde liet de Katwijker wat punten liggen, maar wist dit in de derde ronde toch weer enigszins goed te maken. Desondanks ging de winst naar de tegenstander die net ietsje meer punten had weten te verzamelen met zijn trappen.

Eindelijk was het de beurt aan Pepijn de Jong die evenals Karin al een tijdje zat te wachten op  zijn eerste C-partij. Drie ronden van twee minuten. Pepijn nam het op tegen Hamzah Boushabi van Subin Gym. Pepijn was scherp en wist al snel zijn spelletje te spelen. Het ging over en weer met combinaties waarbij Pepijn toch aardig wat stoten en trappen van zijn tegenstander wist te blokken. Vooral met linkertrappen op het lichaam haalde Pepijn zijn punten binnen. De uitslag was dan ook overduidelijk. Pepijn ging er met de winst vandoor.

Ileas Atmani mocht zich als vierde vertegenwoordiger van Kamakura Katwijk laten gelden. Hij nam het op tegen Jursey Viceisza van Fighting4All. De beiden lichtgewichten waren aan elkaar gewaagd en begonnen heel gretig. Al in de eerste ronden liep Ileas op een rechterstoot van Jursey en kreeg daardoor acht tellen. Het viel mee en Ileas was al snel terug in de wedstrijd. Een wedstrijd die gelijk op ging totdat Ileas zijn tegenstander met een trap naar het hoofd ook acht tellen wist te bezorgen. Jursey wist hiervan niet meer terug te komen, met als gevolg dat de scheidsrechter een technisch K.O. moest geven. Oftewel, winst voor Ileas Atmani.

Terug van weggeweest liet afgelopen zaterdag ook Peter van Duin weer van zich horen. Na een absentie van vier jaar mocht de voormalige B-vechter van Kamakura weer laten zien dat hij het niet verleerd is. Hij nam het op tegen Jan Julius Homme van Bodo Gym in een B-partij van drie keer drie minuten. De beiden vechters stonden op scherp en wisten elkaar te prikkelen met mooie combinaties van stoten en trappen, waarbij Peter als een volleerde vechter de meeste lowkicks van zijn tegenstander wist te blokken. Het ging gelijk op. Puntje voor Jan Julius, puntje voor Peter. Waarbij vooral Peter zijn tegenstander onder druk wist te zetten door constant vooruit te vechten. De uitslag van de partij was onverwacht: Peter won met 1 punt voorsprong op Jan Julius. Al met al een aardige comeback voor iemand die vier jaar niet heeft gevochten.

Het was zaterdag weer een bijzondere avond in Tripodia. 16 leuke partijen en een gemoedelijke sfeer op het Kamakura Kickboksgala. De organisatie is dan ook trots op iedereen die deze avond weer tot een succes heeft weten te maken.

Uitslag Kickboksgala 15 mei 2010

Arco Sonneveld (Mixfightwestland) – Stefan van Reven (FCR) WOP
Elnur Gladimov (Messive Gym) WOP – Mounir Bouyarden (Arif Gym)
Jordy vd Zalm (Kamakura Katwijk) T.K.O. – Alex Viktranenkovkoroleva (Kamakura Den Haag)
Chester Meurer (Bodo Gym) WOP – Stefan de Vries (Mixfightwestland)
Jorit Volkerking (Fighting4all) – Tom Nagelkerke (Da Graca) Onbeslist
Soufian Aquab (Arif Gym) – Chahid Kalai (Team Waddinxveen) WOP
Onur Toprak (Mixfightwestland) – Wim van de Groep (Waltman Gym) WOP
Brian Tweeboom (Gym International) WOP – Frank Imthorn (Kamakura Katwijk)
Hadi Hassanpour (Subin Gym) – Daan Vereecken (Tay Gym) WOP
Pepijn de Jong (Kamakura Katwijk) WOP – Hamzah Boushabi (Subin Gym)
Mohammed Moulloghe (Kamakura Den Haag) – Ricardo Ruth (FCR) WOP
Niels Kortekaas (Gym International) – Jeroen van Noortwijk (Waltman Gym) Onbeslist
Ileas Atmani (Kamakura Katwijk) T.K.O. – Jursey Viceisza (Fighting4all)
Danny Denekamp (Aarts Hillegom) – Merray Swedo (Gym International) Onbeslist
Peter van Duin (Kamakura Katwijk) WOP – Jan Julius Homme (Bodogym)
Vincent Bragonje (Da Graca) – Daniel Koelewijn (Waltman Gym) WOP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord