IMG_0192-2

Donderdag 8 mei waren de deuren geopend van de kickboks school van Katwijk “Kamakura-Katwijk” voor de groepen 6, 7 en 8 van de basis scholen.

In samenwerking met Come4sports (C4S) van Factor Welzijn konden de kinderen van 16:30 tot 17:30 kennis maken met deze zware maar respectvolle tak van sport “kickboksen”.

Dit alles vond plaats tijdens de sportpret in de meivakantie. De kinderen konden op een leuke speelse manier kennis maken met de sport en met alle facetten die erbij horen. Uiteindelijk gaat het om respect hebben voor elkaar en iedereen zijn/haar waarde laten. In de dojo (trainingsruimte) is iedereen gelijk, man of vrouw en wordt er geen onderscheid gemaakt.

De les begint met iedereen op een rij op de knieën zittend, vuisten in de liezen met hun gezicht naar de leraar (sensei) die op zijn knieën zit naar de groep toe gedraaid. Na een paar termen de grond aan tikken met de knokkels en dan Usshhh zeggen. De kinderen is uitgelegd dat als de les begonnen er niet meer door elkaar gesproken mag worden en als je iets wilt vragen dan moet je vinger opsteken, net als op school.

Na een flinke warming up met setjes opdrukken, buikspieren en sprintjes trekken door de zaal om vervolgens door de knieën te buigen om te kikkeren en weer op te springen hoog in de lucht en dit alles in flink tempo. Aan de kinderen is uitgelegd dat een fit lichaam belangrijk is voor een vechtsporter “gezond lichaam, gezonde geest”. De kinderen hebben een aantal basis technieken van stoten en trappen voorgeschoteld gekregen en daarna combinaties van stoten en trappen. Dit alles op hele dikke zachte kussens zodat niemand zich kan bezeren. Aan het einde van de les hebben de deelnemers zelfs nog gespard ( vechten met elkaar als training ) alleen dan in vorm van tikkertje “tickboks”. Kinderen konden er geen genoeg van krijgen en zelf de leraren moesten eraan geloven.

Als kers op de taart, omhoog klimmen tot de helft van het  touw alleen op de handen.

Kortom een erg leuke maar vooral sportieve middag met een knipoog naar respectvolle omgang met elkaar. Kinderen en kijkende ouders hebben er van genoten en ook kamakura vond het erg leuk om te doen.

Als beloning mochten ze zelf met een aantal echte kickboksers op de foto, zij waren aan het trainingen voor het Kamakura-Katwijk kickboks gala op 18 mei in zalencentrum Tripodia.

Kamakura is erg trots op de deelnemers dat ze zich zo gegeven hebben om mee te doen met onze sport, Usshhh!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord