foto

 

Kamakura kickboksers en trainers in Noordwijkerhout. (Foto: pr).

 

Kamakura op Bari Gym Kickboksgala

 

Afgelopen zaterdag trok Kickboksvereniging Kamakura Katwijk met vier kickboksers naar het Bari Gym Kickboksgala in Noordwijkerhout. Shelley van Delft en Niklas Herbers kwamen uit in de nieuwelingenklasse en Terry Williams en Stephan Breddels in de C-klasse. Het resultaat: 1 overwinning, 1 onbeslist en 2 verlies. Kamakura Katwijk verzorgt haar eigen kickboksgala op 17 mei in Zalencentrum Tripodia.

 

Afgelopen zaterdag werd in Noordwijkerhout het Bari Gym Kickboksgala gehouden. Ook Kickboksvereniging Kamakura Katwijk was weer van de partij. Als eerste was het de beurt aan Shelley van Delft in de nieuwelingenklasse, oftewel drie ronden van anderhalve minuut. De 19-jarige Katwijkse begon de eerste ronde gretig en overdonderde haar tegenstandster. In de volgende twee ronden hield zij zich aan de opdracht van haar coaches door constant te trappen, te boksen en de ring te gebruiken. In de laatste ronde kwam Shelley goed door met enkele lowkicks en trappen naar hoofd. De winst ging dan ook unaniem naar Kamakura.

Ook Niklas Herbert begon zijn partij gecontroleerd. Aan het eind van de eerste ronde werd zijn tegenstander gered door de bel na een goedgeplaatste linkerhoek van Niklas. In de tweede ronde zocht hij dan ook regelmatig de clinch op waardoor de Katwijker moeite had om zijn combinaties uit te voeren. De derde ronde hervond Niklas zich en leek hij zijn tegenstander te overrompelen met goedgeplaatste lowkicks en een goede serie naar het hoofd. De verbazing was dan ook groot toen de tegenstander werd uitgeroepen tot winnaar van de match.

 

Snelle combinaties

Terry Williams kwam uit in de C-klasse waar er drie ronden van twee minuten gevochten worden. De eerste ronde ging over en weer waarbij Terry vooral zijn dekking goed op orde had. In de tweede ronde nam de Katwijker het initiatief en overklaste zijn tegenstander met goede combinaties van stoten en lowkicks. In de derde ronde liet zijn tegenstander het er niet bij zitten en moest Terry aan de bak om niet in de problemen te komen. De einduitslag was een terechte onbeslist.

Als laatste was het de beurt aan Stephan Breddels. Ook hij vocht in de C-klasse en trof een ervaren tegenstander. De eerste ronde ging gelijk op en beide vechters lieten zien dat zij in deze klasse thuishoren. Met snelle combinaties van stoten en trappen ging het over en weer. In de tweede ronde echter liet Stephan’s tegenstander zien dat ervaring op dit niveau het verschil kan maken. Met supersnelle lowkicks op het been en een onverwacht snelle trap naar het hoofd werd de Katwijker overrompelt. Zo erg dat de scheidsrechter Stephan acht tellen moest geven en daarna de wedstrijd stopte.

 

Kickboksgala 17 mei

Al met al was het weer een sportief weekend voor Kamakura Katwijk waarbij de Katwijkse kickboksers goede acties hebben laten zien. Zelf verzorgt de Katwijkse kickboksvereniging weer haar eigen gala op zaterdag 17 mei in Tripodia. Kamakura Katwijk geeft kickbokslessen voor volwassen en jeugd van 10 tot 15 jaar. Voor meer informatie over de trainingen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord