Kamakura2010-12-125

In een afgeladen Tripodia werd zaterdag 11 december weer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Maar liefst 24 partijen stonden op het programma. Het organiserende Kamakura Katwijk deed mee met zeven vechters. Geen van allen wist de absolute winst binnen te halen, maar gezegd moet worden dat niets cadeau werd gegeven. Ilias Atmani moest helaas door een blessure tijdens de warming up zijn gevecht afblazen.

Als eerste was het de beurt aan de jonge Dirk Hoek die uitkwam in de nieuwelingenklasse bij de jeugd waar gevochten wordt met hoofd- en scheenbescherming. Dirk vocht zijn tweede partij en trof daarin een tegenstander met meer ervaring. Desondanks wist de jonge Katwijker aardig stand te houden, maar doordat de scheidsrechter telkens snel ingreep in de clinch kon Dirk niet zijn beruchte knietjes uitdelen. Door een trap naar een blessure op zijn ribbenkast deed de trainer de partij opgeven.

Als tweede Katwijker was het de beurt aan Karin Kuyt. Zij vocht haar tweede C-partij tegen een invalster die maar liefst vier kilo zwaarder was. Dit was te merken in de eerste ronde waar Karin moeite had om haar tegenstandster achteruit te zetten. In de tweede ronde nam Karin het initiatief over en overdonderde haar opponent met de haar zo bekende gretigheid. De derde ronde ging gelijk op en de winst ging uiteindelijk aan Karin voorbij. Een beslissing die voor enige verbazing zorgde omdat Karin zich uiteindelijk toch terug had weten te vechten.

Danny de Mooy betrad sinds twee jaar weer de ring. Enigszins onwennig begon hij zijn partij, wat werd opgemerkt door zijn tegenstander. Hierdoor kon Danny maar moeilijk in zijn ritme komen. Zijn befaamde rechtertrap kon daarom ook niet de overhand krijgen. De winst ging naar de tegenstander.

Mischa van der Bent was de eerste Katwijker na de pauze. Voor hem was het zijn eerste partij in de nieuwelingenklasse wat te zien was in de eerste ronde. Bevangen door de spanning moest hij zien te overleven wat wonderwel aardig lukte. In de tweede ronde hervond hij zich en wist Mischa zijn tegenstander goed bezig te houden. En in de laatste ronde wist hij dan eindelijk zijn opponent te overdonderen met goed geplaatste stoten en een mooie trap naar het hoofd wat acht tellen opleverde. De verwachting was dat de uitkomst onbeslist zou zijn, maar door een goede eerste en tweede ronde ging de partij toch naar de tegenstander.

Ook Pepijn de Jong vocht weer in de C-klasse. Drie keer twee minuten liet Pepijn zien dat er met hem niet te spotten viel. Ook zijn tegenstander verweerde zich kranig en gedurende drie rondes werd er door beide partijen sterk gevochten. De uitkomst was dan ook onbeslist.

Als laatste mocht Pieter Ouwehand voor Kamakura Katwijk de ring betreden. Het was ook voor hem zijn eerste match in de nieuwelingenklasse. Echter door een wild vechtende tegenstander kon de jonge Katwijker zich moeilijk positioneren en ging daardoor na een blinde stoot naar de grond.

Ondanks dat Kamakura geen van de partijen naar zich toe wist te trekken was dit gala toch weer een groot succes. De vechters van Kamakura Katwijk hebben laten zien dat zij goed kunnen vechten en met deze ervaring kunnen zij zich opmaken voor de toekomst. Kickboksvereniging Kamakura Katwijk bedankt dan ook iedereen voor zijn bijdrage om deze avond weer tot een succes te maken.

Klik hier voor de Foto’s

Klik hier voor de video’s op kickbox

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord