OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Zaterdag 14 juni reisde kickboksvereniging Kamakura Katwijk af naar Bodegraven om daar met twee jeugdleden mee te doen aan het Rebo Gym Kickboksgala. De seniorenpartij die gepland stond voor John Rapmund werd helaas twee dagen van tevoren afgezegd. Ondanks de einduitslagen van de beide jeugdleden was het een goede ervaring voor zowel Kamakura als de jonge sporters.

 

Naast het organiseren van het eigen kickboksgala gaat Kamakura Katwijk regelmatig met haar leden het land in om deel te nemen aan sportevenementen. Dit keer was Bodegraven de bestemming alwaar kickboksvereniging Rebo Gym haar gala organiseerde. ’s Middags werd het jeugdgala gehouden alwaar twee jeugdleden van Kamakura hun opwachting maakten. Het jeugdkickboksen wordt overigens gevochten volgens strenge regels. Zo is scheen- en hoofdbescherming verplicht en mag er niet getrapt of gestoten worden naar het hoofd.

Als eerste was het de beurt aan Jeffrey van Duijn die zijn eerste partij vocht. De 12-jarige Katwijker begon zijn wedstrijd goed en wist zijn ervaren tegenstander van repliek te dienen. Echter ontstond er verwarring doordat Jeffrey een stoot naar het hoofd kreeg. Hetgeen niet is toegestaan. Na een miscommunicatie met de scheidsrechter werd de partij gestaakt en de winst ging naar de tegenpartij. Achteraf bleek dat de official dacht dat Jeffrey de wedstrijd opgaf, maar dit was zeker niet het geval. De uitslag kon helaas niet meer worden herroepen. Desondanks kon de Katwijker de ring met opgeheven hoofd verlaten. Hij had het een ervaren tegenstander moeilijk weten te maken en kwam zelf ongeschonden en een ervaring rijker uit de wedstrijd.

Als tweede mocht Vincent van Rijn zijn opwachting maken. Zodra de bel voor de eerste ronde klonk, liet de 12-jarige kickbokser zien dat er met hem niet te sollen viel. De wedstrijd ging in hoog tempo over en weer en de beide kickboksers waren aan elkaar gewaagd. Boksen, lowkicks, clinchen en knieën: de wedstrijd had het allemaal. Gedurende drie ronden van één minuut probeerde de Katwijker zijn tegenstander te overheersen, maar het was zijn opponent die tactisch zijn puntjes bijeensprokkelde tijdens het verdedigen. Het publiek genoot met volle teugen en ging uit van een onbesliste uitslag. De scheidsrechters waren echter een andere mening aangedaan. Het was de tegenstander die op sluwe wijze net iets meer punten had weten te behalen. Ondanks de uitslag mag ook Vincent trots zijn op zich zelf. Hij heeft op hoog niveau een volledige wedstrijd uitgevochten en zijn trainers kijken uit naar de toekomst.

Voor John Rapmund is het wachten op de volgende partij in de nieuwelingenklasse. Ook hij had hard getraind voor het seniorengala, maar kreeg twee dagen voor het evenement het bericht dat zijn tegenstander af had gezegd.

Voor meer informatie over Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en trainingen voor jeugd en volwassenen kunt u contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord