OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de jongelingen van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Met drie jeugdvechters deden ze mee aan het Senshi Cup Full Contact Karatetoernooi in Oude Tonge in Zeeland. Arnoud van der Ark, Jeffrey van Duijn en Vincent van Rijn trokken hun karatepak aan om zich te meten met jonge karateka’s uit Nederland en België. Jeffrey werd eerste van zijn poule en Arnoud vierde en Vincent werd derde.

 

Kickboksvereniging Kamakura doet vaker mee aan karatetoernooien. Het is een goede ervaring voor de jeugdleden om kennis te maken met wedstrijdvechten. Net als bij kickboksen vecht de jeugd met hoofdbescherming en mogen er geen stoten naar het hoofd gegeven worden. Alleen duren de wedstrijden één ronde van 1,5 minuut en wordt er in een pouleschema gevochten.

Als eerste was het de beurt aan Arnoud van der Ark. De 17-jarige Katwijker moest in zijn eerste partij even wennen en kreeg in zijn eerste partij een aantal waarschuwingen voor vastpakken. Gevolg was dat hij de wedstrijd verloor. De tweede partij ging beter en met goede combinaties van stoten en trappen wist hij zijn tegenstander van repliek te geven. Deze wedstrijd eindigde in een onbeslist. In de derde partij had Arnoud het ritme te pakken, maar zijn tegenstander ook. Een onbesliste uitslag was de verwachting, maar het werd een verlies. Arnoud werd vierde in de poule.

De volgende Katwijker was Jeffrey van Duijn. Hij was ingedeeld in een poule van drie. In zijn eerste wedstrijd liet de 12-jarige zien dat er met hem niet te sollen valt. Gretig voor de winst viel Jeffrey aan met combinaties van lowkicks en stoten op het lichaam. Het gevolg was dat zijn tegenstander al na een halve minuut moest opgeven. In de tweede partij bleef de Katwijker in zijn winnende flow en schakelde hij zijn tegenstander op dezelfde wijze binnen een minuut uit. Een eerste plaats voor Kamakura Katwijk.

Als laatste mocht Vincent van Rijn de wedstrijdmat betreden. De 12-jarige Katwijker vocht in een poule met vier deelnemers waarvan echter één niet kwam opdagen. De eerste wedstrijd begon goed. Vincent zat boven op zijn tegenstander met stoten en trappen. Zijn tegenstander echter had iets meer ervaring en wist met een hoge trap een volle punt te scoren. Deze achterstand kon de Katwijker niet meer inhalen en de winst ging naar de tegenpartij. De tweede wedstrijd leek een andere wending te krijgen. Vincent overklaste zijn tegenstander met een goed geplaatste knie  op de borst en wist hem daar mee naar de grond te werken. Zijn tegenstander kon en wilde eigenlijk niet meer, maar ging na enkele minuten toch door na aanmoediging van zijn trainer. De resterende seconden werden uitgevochten en de wedstrijd leek in de zak voor de Katwijker. De verbazing was dan ook groot toen de wedstrijdleiding een andere mening was aangedaan. De winst ging naar de tegenstander.

Al met al is Kamakura Katwijk weer een ervaring rijker. De trainers zijn trots op hun jeugdleden en kijken vol vertrouwen naar de toekomst. De eerstvolgende opkomst is op een kickboksgala op 14 juni. Kamakura Katwijk verzorgt drie keer week trainingen voor jeugd en volwassenen. Dus wil je wat aan je conditie doen of wil je wat steviger in je schoenen staan, dan ben je bij Kamakura Katwijk aan het juiste adres. Voor meer informatie over de jeugdtrainingen of de gewone trainingen van Kamakura Katwijk kun je contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord