Het Kamakura Kickboksgala was weer een groot succes. In een vol tripodia werden 7 karate en 14 kickbokspartijen gevochten. De combinatie met het karate was zowel voor het publiek als de aanwezige bonden een eye-opener. Zowel qua uithoudingsvermogen als wedstrijdervaring is het karate voor de jeugd als ringsport een nieuwe stap voorwaarts. Kamakura Katwijk had zelf had 8 eigen deelnemers en won drie partijen en één onbeslist, maar kan zeker terugkijken op een zeer geslaagd gala. Wim van Rijn: “Het was een superavond, iedereen was enthousiast”.

Wederom was het de sportiviteit en de goede sfeer die de bovenhand voerden op het Kamakura Kickboksgala. Sportscholen uit heel Nederland waren aanwezig waaronder Kickboxing Arnhem en Ashigaru Limburg uit Stein. De wedstrijden werden gevochten onder toezicht van het IBK en de WFCA, twee vooraanstaande bonden voor het full contact karate en het kickboksen. Verschil met het kickboksen is dat er bij het karate niet naar het hoofd gestoten mag worden. Zodoende is het voor de jeugd een perfecte manier om wedstrijdervaring op te doen.

Het gala begon met karate en als eerste Katwijker was Wim van Rijn aan de beurt. Hij trof een ervaren tegenstander, maar de partij ging eigenlijk aardig gelijk op. De 13-jarige Wim vocht een goede wedstrijd en wist een hoop trappen te blokken. Echter een voorwaartse roltrap van de tegenstander leverde hem een achterstand op in punten. Een beslissing die vragen opriep omdat deze trap niet geoorloofd zou zijn. De verwachting was dat er een derde ronde zou komen, maar de jury besliste in het voordeel van de tegenstander.

Als tweede mocht Floris Hoek de ring betreden. Ook hij trof een tegenstander met ervaring. In de eerste ronde liet de 16-jarige Katwijker zich enigszins overrompelen, maar wist zijn dekking hoog te houden en groeide in de wedstrijd. In de tweede ronde kwam Floris terug met goede combinaties en diverse lowkicks. Een derde ronde bleef uit en de winst werd gegeven aan zijn tegenstander die zeker wel een goede partij had gevochten.

Winst

Jan Kloos bracht Kamakura de eerste winst. Hij overklaste zijn tegenstander gedurende twee ronden met veel stoten naar het lichaam, afgerond met goedgeplaatste lowkicks. Hoewel zijn tegenstander een goede dekking had, wist deze het bombardement van de Katwijker niet helemaal te ontwijken. Een terechte winst werd dan ook toegekend aan de Katwijker.

Iets minder voorspoedig liep de partij voor Arnoud van der Ark. Al in de eerste minuut van de eerste ronde schoot zijn arm uit de kom na een misslag. De partij werd gestaakt en toegekend aan zijn tegenstander. Gelukkig was de Katwijker al binnen een uur weer terug met zijn arm in de kom na een bezoek bij de dokterspost.

Niklas Herbert wist de tweede partij voor Kamakura binnen te halen. Ook hij vocht twee sterke rondes met goede stoten en welgeplaatste lowkicks. Een terechte winst voor Niklas. Een derde ronde op kickboksregels en met bokshandschoenen aan ging echter naar zijn tegenstander.

Er was echter nog een Katwijker die meedeed aan het gala. Rob de Groot kwam uit voor Stichting Zout. Ook hij trof een ervaren tegenstander. In de eerste ronde wist zijn tegenstander twee halve punten te scoren met goedgeplaatste trappen naar het hoofd. En met een achterstand in punten en ter bescherming van de deelnemers werd de partij gestaakt en ging de winst naar de tegenstander.

Overduidelijk

Na zeven karatepartijen was het tijd voor het kickboksen. Een vechtsportdiscipline waar het bij Kamakura Katwijk eigenlijk om gaat. De eerste deelnemer die voor Kamakura de ring betrad was de Marjolein Hoek. Voor de 14-jarige Katwijkse was het haar eerste partij. Marjolein begon lekker en kwam een aantal keer goed door met stoten. Haar tegenstander was echter iets gretiger en trok de wedstrijd al boksend naar zich toe. Hetgeen zich ook in de einduitslag liet vertalen. Al met al was het een leuke partij om te zien en een goede eerste ervaring voor Marjolein.

Ook Karin Kuyt was deze avond weer van de partij. Na een afwezigheid van anderhalf jaar maakte de Katwijkse haar rentree in de C-klasse, oftewel drie keer twee minuten. En hoe! Scherper, sluwer en doordachtzamer. De eerste ronde ging gelijk op, maar al snel was duidelijk dat dit een kwestie van aftasten was. In de tweede ronde schroefde Karin het tempo op. Constante combinaties van stoten en trappen beukten door de verdediging van haar tegenstander heen. Deze probeerde moedig weerstand te bieden, maar kon helaas niet op tegen de gretigheid van de Katwijkse. Ook de derde ronde behoorde overduidelijk toe aan Kuyt. De winst ging dan ook terecht naar Karin.

Combinatie

Als laatste Kamakuravertegenwoordiger was het John Rapmund die de arena betrad. De 16-jarige Katwijker had al de nodige ervaring opgedaan in diverse kickboks- en karatepartijen, maar had nog nooit een volle wedstrijd uitgevochten. John begon fel en gretig aan zijn eerste ronde die hij overtuigend naar zich toe wist te halen. In de tweede ronde hervond zijn tegenstander zich en ging de strijd gelijk op. Maar het was in de derde ronde dat de vermoeidheid bij John zijn tol begon te eisen en zijn tegenstander toch nog wat punten wist te scoren. De einduitslag werd dan ook onbeslist, maar desondanks een dikke voldoende voor de Katwijker die heeft laten zien dat hij in staat is een volledige partij uit te vechten.

Trainer en organisator Wim van Rijn kijkt terug op een geslaagde avond. “We hebben vanavond weer een aantal mooie partijen mogen zien. Ook de combinatie met het karate is een groot succes. Zowel de bonden als sportscholen zijn zeer enthousisiast. We hadden trouwens vanavond zelfs een paar nieuwe sportscholen op bezoek en die hebben zich al gemeld voor het volgende gala. Ook ben ik zeer tevreden over hoe onze mensen het in de ring hebben gedaan. Ze hebben weliswaar niet allemaal gewonnen, maar ze hebben zeker wel goed gevochten. Ik wil bij deze dan ook iedereen weer bedanken voor zijn inzet.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord