Archive for May, 2014

Jeugd Kamakura Katwijk op Karategala in Zeeland

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de jongelingen van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Met drie jeugdvechters deden ze mee aan het Senshi Cup Full Contact Karatetoernooi in Oude Tonge in Zeeland. Arnoud van der Ark, Jeffrey van Duijn en Vincent van Rijn trokken hun karatepak aan om zich te meten met jonge karateka’s uit Nederland en België. Jeffrey werd eerste van zijn poule en Arnoud vierde en Vincent werd derde.

 

Kickboksvereniging Kamakura doet vaker mee aan karatetoernooien. Het is een goede ervaring voor de jeugdleden om kennis te maken met wedstrijdvechten. Net als bij kickboksen vecht de jeugd met hoofdbescherming en mogen er geen stoten naar het hoofd gegeven worden. Alleen duren de wedstrijden één ronde van 1,5 minuut en wordt er in een pouleschema gevochten.

Als eerste was het de beurt aan Arnoud van der Ark. De 17-jarige Katwijker moest in zijn eerste partij even wennen en kreeg in zijn eerste partij een aantal waarschuwingen voor vastpakken. Gevolg was dat hij de wedstrijd verloor. De tweede partij ging beter en met goede combinaties van stoten en trappen wist hij zijn tegenstander van repliek te geven. Deze wedstrijd eindigde in een onbeslist. In de derde partij had Arnoud het ritme te pakken, maar zijn tegenstander ook. Een onbesliste uitslag was de verwachting, maar het werd een verlies. Arnoud werd vierde in de poule.

De volgende Katwijker was Jeffrey van Duijn. Hij was ingedeeld in een poule van drie. In zijn eerste wedstrijd liet de 12-jarige zien dat er met hem niet te sollen valt. Gretig voor de winst viel Jeffrey aan met combinaties van lowkicks en stoten op het lichaam. Het gevolg was dat zijn tegenstander al na een halve minuut moest opgeven. In de tweede partij bleef de Katwijker in zijn winnende flow en schakelde hij zijn tegenstander op dezelfde wijze binnen een minuut uit. Een eerste plaats voor Kamakura Katwijk.

Als laatste mocht Vincent van Rijn de wedstrijdmat betreden. De 12-jarige Katwijker vocht in een poule met vier deelnemers waarvan echter één niet kwam opdagen. De eerste wedstrijd begon goed. Vincent zat boven op zijn tegenstander met stoten en trappen. Zijn tegenstander echter had iets meer ervaring en wist met een hoge trap een volle punt te scoren. Deze achterstand kon de Katwijker niet meer inhalen en de winst ging naar de tegenpartij. De tweede wedstrijd leek een andere wending te krijgen. Vincent overklaste zijn tegenstander met een goed geplaatste knie  op de borst en wist hem daar mee naar de grond te werken. Zijn tegenstander kon en wilde eigenlijk niet meer, maar ging na enkele minuten toch door na aanmoediging van zijn trainer. De resterende seconden werden uitgevochten en de wedstrijd leek in de zak voor de Katwijker. De verbazing was dan ook groot toen de wedstrijdleiding een andere mening was aangedaan. De winst ging naar de tegenstander.

Al met al is Kamakura Katwijk weer een ervaring rijker. De trainers zijn trots op hun jeugdleden en kijken vol vertrouwen naar de toekomst. De eerstvolgende opkomst is op een kickboksgala op 14 juni. Kamakura Katwijk verzorgt drie keer week trainingen voor jeugd en volwassenen. Dus wil je wat aan je conditie doen of wil je wat steviger in je schoenen staan, dan ben je bij Kamakura Katwijk aan het juiste adres. Voor meer informatie over de jeugdtrainingen of de gewone trainingen van Kamakura Katwijk kun je contact opnemen met Wim van Rijn op 071-4077990 of kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

No Comments

Technisch hoog niveau op kamakura kickboksgala

foto (2)

 

Afgelopen zaterdag werd in Zalencentrum Tripodia weer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Op het programma stonden 15 partijen in de nieuwelingen- en C-klasse waarvan vier met kickboksers van Kamakura Katwijk zelf. En voor Kamakura met een gunstig resultaat: 2 winst, 1 onbeslist en 1 verlies. Het publiek werd weer eens getrakteerd op een avond van hoog niveau.

 

Kickboksscholen uit heel Nederland waren zaterdag 17 mei weer afgereisd naar Katwijk met hun sporters voor het Kamakura Kickboksgala dat al sinds 1998 georganiseerd wordt. Een gala dat bekend staat om zijn gemoedelijke sfeer en waar amateurkickboksers op sportieve wijze hun sport kunnen bedrijven. De wedstrijden worden gehouden onder toezicht en auspiciën van de landelijke kickboksbond WFCA, die ook iedere keer zijn complimenten uitspreekt over de organisatie en het verloop van de avond.

 

Voor Kickboksvereniging Kamakura Katwijk stonden dit keer vier vechters in de ring. De eerste partij was een jeugdpartij die een uur voorafgaand van het gala gehouden werd. Met deze nieuwe regel vanuit de bond wil men een scheiding maken tussen jeugd- en volwassenpartijen. De 12-jarige Vincent van Rijn vocht zijn eerste nieuwelingenpartij met twee ronden van één minuut. Bij de jeugd wordt gevochten met hoofd- en scheenbescherming en mogen er geen trappen of stoten naar het hoofd gegeven worden.

De wedstrijd begon gelijk in hoog tempo en de twee kickboksers waren aan elkaar gewaagd. Met goede combinaties van stoten en trappen werd over en weer gevochten en beiden vechters wilden niet voor elkaar uitdoen. De einduitslag was dan ook een terechte onbeslist.

Toen was het tijd voor de volwassenen. In totaal waren er 14 wedstrijden gematched en Kamakura had nog drie kickboksers die hun opwachting moesten maken. 19-jarige Nick Zandbergen vocht een partij in de nieuwelingenklasse en trof een sterke tegenstander. De eerste ronde begon gelijk op en beiden vechters wilden van geen wijken weten. Nick wist zijn hoofd koel te houden en scoorde zijn punten met een aantal technische goed uitgevoerde technieken. In de tweede ronde leek de Katwijker de wedstrijd geleidelijk aan naar zich toe te trekken, maar het was in de derde ronde dat zijn tegenstander slachtoffer werd van zijn eigen gretigheid. Na een onfortuinlijke trap die Nick wist te blokken bezeerde hij zich en moest hij de partij opgeven. Winst voor Kamakura.

De volgende kickbokser voor Kamakura Katwijk was Zbigniew Michalski. De 24-jarige Pool traint sinds vorig jaar bij de Katwijkers en wilde graag een partij vechten. Vol enthousiasme betrad hij de ring en begon zijn nieuwelingenpartij vol overgave. Zijn gretigheid om te winnen werd beantwoord met eenzelfde gretigheid van zijn tegenstander. Alleen deze wist zijn hoofd koel te houden en op de juiste momenten te counteren met combinaties van stoten en trappen. In de tweede ronde leek het alsof Zbigniew de weg even kwijt was en geen antwoord kon vinden op zijn trefzekere tegenstander. In de derde ronde wist Zbigniew nog wel zijn tegender acht tellen te geven met een goedgeplaatste hoek, maar het mocht voor de einduitslag niet meer baten. De winst ging naar de tegenpartij.

Als laatste was het de beurt aan Terry Williams. Hij vocht een partij in de C-klasse. Met uiterste concentratie begon de Katwijker aan zijn partij. Direct al wist hij zijn tegenstander af te schrikken met een goedgeplaatste lowkick aan de binnenkant van de benen. In het verdere verloop van de partij overtuigde Terry met zijn explosieve combinaties. En in de tweede ronde overklaste hij zijn tegenstander met lowkicks en trappen naar het hoofd. Na deze laatste acties  was het gedaan voor zijn tegenstander en Terry won de partij met een technische knockout.

Al met al was het Kamakura Kickboksgala was weer een groot succes. De organisatie verliep goed en het publiek was enthousiast. Ook kansho Gerard Gordeau van Kamakura Den Haag was aanwezig en liet merken het naar zijn zin te hebben in Katwijk. De vrijwilligers en sporters kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Voor meer informatie over de Kamakura Katwijk en de trainingen kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl.

No Comments