Archive for May, 2013

“De sfeer was super!” Kamakura Kickboksgala op hoger technisch niveau

m_JLNL3297ps

De eerste gevolgen van de nieuwe reguliering op het amateurniveau kickboksen waren zaterdag 18 mei al goed te zien op het Kamakura Kickboksgala in zalencentrum TriPodia in Katwijk. De bij de kickboksbond ingeschreven sportscholen en hun kickboksers lieten zien dat zij hun sport op alle vlakken uiterst serieus nemen. Een beduidende verbetering van technische kwaliteit in de ring en een sportieve saamhorigheid daarbuiten maakten van de avond weer een groot succes. Trainer en organisator Wim van Rijn: “Het Kamakura Kickboksgala heeft altijd al goed aangeschreven gestaan bij zowel de bonden als de sportscholen, maar vanavond kregen we zoveel goede reacties en hing er zo’n supersfeer dat ik dik tevreden ben. Daar doe je het allemaal voor!”.

 

Zaterdag 18 mei werd in zalencentrum TriPodia voor de dertigste keer het Kamakura Kickboksgala gehouden. Op het programma stonden 2 jeugdkaratepartijen en 17 kickbokspartijen onder auspiciën van het kickboksbond WFCA. De aanwezige sportscholen kwamen vanuit heel Nederland en één zelfs uit België. Ook de vechtsportsite Fightstartv.com was weer aanwezig voor opnamen. Zelf had Kamakura Katwijk vier kickboksers opgegeven, maar aan slechts twee van hen kon een tegenstander gematched worden.

 

Mooie combinaties

Als eerste kickbokser van Kamakura Katwijk was het de beurt aan Niklas Herbert die uitkwam in de nieuwelingenklasse. Na zijn overwinning in Noordwijkerhout was Niklas gretig naar een goed vervolg. Goedgetraind en zin in de match betrad de Katwijker de ring. De bel ging voor de eerste ronde en Niklas begon sterk met een mooie combinatie van trappen en stoten. Zijn tegenstander vocht terug en de partij ging redelijk op totdat Niklas, tijdens het ontwijken van een stoot, de knie van de tegenstander in het gezicht kreeg.

Deze actie was zeker niet bewust, anders had dit een officiële waarschuwing opgeleverd. Knieën naar het gezicht is namelijk bij het kickboksen niet toegestaan. Herbert was zeker niet aangeslagen, maar had toch een kleine verwonding aan de neus opgelopen. Voor de ringarts reden genoeg om de wedstrijd te staken. De winst ging naar de tegenpartij, die ook liever hadden gezien dat hun kickbokser de volle drie ronden had gevochten.

 

Goede verwachtingen

Als tweede deelnemer voor Kamakura Katwijk mocht Mohammed Mohammadi de ring betreden. De Katwijker zit sinds een klein half jaar bij Kamakura, maar liet tijdens de trainingen zien dat hij snel dingen oppikt en dat hij klaar was voor zijn eerste wedstrijd. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Mohammed trof een tegenstander met iets meer ervaring, maar wist aardig het hoofd boven water te houden. Van tijd tot tijd wist de Katwijker zelfs goede combinaties te plaatsen.

Ook de aanwijzingen van de trainers pikte hij op en wist daardoor zelfs enkele keren door de verdediging van zijn tegenstander te breken. Mohammed wist alle drie de ronden stand te houden, maar verloor uiteindelijk op punten. Zijn trainers waren zeker niet ontevreden en hebben goede verwachtingen voor de toekomst.

Daarnaast had Kickboksvereniging Kamakura Katwijk nog twee kickboksers opgegeven: te weten Stefan Breddels en Karin Kuyt. Beide hadden er hard voor getraind. Echter voor Karin, die in de C-klasse vecht, kon dit keer geen match gevonden worden en de tegenstander van Stefan kon helaas op het laatste moment niet aanwezig zijn.

 

Voorbeeldfunctie

Maar de avond was er zeker niet minder om voor het publiek, want de kwaliteit van de overige partijen was van een hoog niveau. De kickboksers van de verschillende scholen waren gretig en technisch zeer bekwaam. Iets wat de meeste aanwezigen ook opviel. Sinds een aantal jaar werkt Kamakura Katwijk nauwer samen met kickboksbond WFCA en de Federatie Oosterse Gevechtsporten. Deze bonden willen het amateur kickboksen verschonen van excessen die de sport in een kwaad daglicht stellen. De bij hen aangesloten sportscholen onderschrijven dit en houden zich aan de gedragregels, maar bovenal zetten zij zich in voor de schoonheid van de sport. Iets wat zeker afgelopen zaterdag te merken was op het Kamakura Kickboksgala.

Van Rijn: “Er hing weer een relaxte en gemoedelijke sfeer en een gevoel van saamhorigheid. Een heleboel sportscholen bleven ook hangen om de overige wedstrijden te bekijken. We hadden dit keer zelfs een paar nieuwe scholen over de vloer uit Almere, Venlo en zelfs uit Luik. Ook zij waren erg enthousiast en willen de volgende keer weer van de partij zijn. Ook de WFCA-bond was zeer tevreden en ziet ons gala daarom nog steeds als een voorbeeld voor andere gala’s. Voor Katwijk is dit iets om best trots op te zijn”.

 

“Iedereen bedankt”

Het Kamakura Kickboksgala werd georganiseerd door de vrijwilligers van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk en heeft geen winstoogmerk. Van Rijn: “Ik wil onze mensen dan ook bij deze hartelijk danken voor hun inzet voor het Kamakura Kickboksgala. Ook de sponsors wil ik bedanken voor hun bijdragen in deze moeilijke tijden. Toch wil ik bij deze nog een oproep doen voor nieuwe sponsors, want door de nieuwe regels zijn we genoodzaakt om meer uitgaven te doen om onze gala te kunnen organiseren en om onze sporters op andere gala’s te laten deelnemen. Uw steun is daarbij dan ook zeer welkom”.

Beelden van het Kamakura Kickboksgala zijn te zien op www.fightstartv.com en voor meer informatie over de Kamakura Katwijk kunt u terecht op www.kamakurakatwijk.nl.

No Comments

Kamakura Katwijkt opent deuren voor sportpret!

IMG_0192-2

Donderdag 8 mei waren de deuren geopend van de kickboks school van Katwijk “Kamakura-Katwijk” voor de groepen 6, 7 en 8 van de basis scholen.

In samenwerking met Come4sports (C4S) van Factor Welzijn konden de kinderen van 16:30 tot 17:30 kennis maken met deze zware maar respectvolle tak van sport “kickboksen”.

Dit alles vond plaats tijdens de sportpret in de meivakantie. De kinderen konden op een leuke speelse manier kennis maken met de sport en met alle facetten die erbij horen. Uiteindelijk gaat het om respect hebben voor elkaar en iedereen zijn/haar waarde laten. In de dojo (trainingsruimte) is iedereen gelijk, man of vrouw en wordt er geen onderscheid gemaakt.

De les begint met iedereen op een rij op de knieën zittend, vuisten in de liezen met hun gezicht naar de leraar (sensei) die op zijn knieën zit naar de groep toe gedraaid. Na een paar termen de grond aan tikken met de knokkels en dan Usshhh zeggen. De kinderen is uitgelegd dat als de les begonnen er niet meer door elkaar gesproken mag worden en als je iets wilt vragen dan moet je vinger opsteken, net als op school.

Na een flinke warming up met setjes opdrukken, buikspieren en sprintjes trekken door de zaal om vervolgens door de knieën te buigen om te kikkeren en weer op te springen hoog in de lucht en dit alles in flink tempo. Aan de kinderen is uitgelegd dat een fit lichaam belangrijk is voor een vechtsporter “gezond lichaam, gezonde geest”. De kinderen hebben een aantal basis technieken van stoten en trappen voorgeschoteld gekregen en daarna combinaties van stoten en trappen. Dit alles op hele dikke zachte kussens zodat niemand zich kan bezeren. Aan het einde van de les hebben de deelnemers zelfs nog gespard ( vechten met elkaar als training ) alleen dan in vorm van tikkertje “tickboks”. Kinderen konden er geen genoeg van krijgen en zelf de leraren moesten eraan geloven.

Als kers op de taart, omhoog klimmen tot de helft van het  touw alleen op de handen.

Kortom een erg leuke maar vooral sportieve middag met een knipoog naar respectvolle omgang met elkaar. Kinderen en kijkende ouders hebben er van genoten en ook kamakura vond het erg leuk om te doen.

Als beloning mochten ze zelf met een aantal echte kickboksers op de foto, zij waren aan het trainingen voor het Kamakura-Katwijk kickboks gala op 18 mei in zalencentrum Tripodia.

Kamakura is erg trots op de deelnemers dat ze zich zo gegeven hebben om mee te doen met onze sport, Usshhh!

No Comments

Kamakura Kickboksgala in Tripodia

posterkamakura

Kamakura Katwijk organiseert op zaterdag 18 mei weer het Kickboksgala in Zalencentrum Tripodia Katwijk. Het Kamakura Kickboksgala staat bekend als een van de gemoedelijkste en sportiefste evenementen in haar soort en vindt plaats onder auspiciën van het WFCA. Tripodia opent haar deuren om 18.00 uur en het gala begint vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 15 euro.

 

Het Kamakura Kickboksgala behoort tot een van de leukste gala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste sporters willen laten strijden. Er staan dit keer zo’n 25 partijen op het programma. In totaal zullen vanuit Kamakura Katwijk vier sporters de ring betreden. Dus voor een sportief avondje uit kunt u op zaterdag 18 mei terecht in Tripodia.

No Comments