Archive for September, 2011

Kamakura Jeugd wint in Amsterdam

Winst voor Kamakura Katwijk afgelopen zaterdag op het FFC Jeugdgala in Amsterdam-Sloten. De 15-jarige John Rapmund kwam uit voor de Katwijkse kickboksers en haalde zijn winst in twee ronden met een indrukwekkende serie traptechnieken.
Afgelopen zaterdag vond in Sportspark Sloten in Amsterdam het FFC Jeugdgala plaats. Het deelnemersveld bestond uit kinderen en jongeren tussen de 8 en 15 jaar. Naast de verplichte hoofd- en beenbeschermers voor de jeugd waren nog een aantal extra beschermingsregels ingevoerd. Zo mochten er onder meer geen stoten of rechtstreekse trappen op het gezicht geplaatst worden met als doel om de jeugd netter en technischer te laten vechten zoals dat in Thailand het geval is.
De 15-jarige Rapmund moest het opnemen tegen een 14-jarige tegenstander. Al snel focuste John zich op het geven van lowkicks en knieën op het lichaam van zijn opponent die hier zichtbaar last van had. In de tweede ronde ging Rapmund verder op de ingezette koers en als snel bleek zijn tegenstander het niet meer aan te kunnen. De scheidsrechter greep in en de winst ging naar de Katwijker.

No Comments

Saton Optiek Halve Marathon 2011

Op zaterdag 24 september aanstaande is het weer zover! De schelpenpaden in het duingebied, het strand tussen Wassenaar en Katwijk en de Boulevard vormen op deze dag weer het toneel van Katwijks grootste sportevenement, de Saton Optiek Halve Marathon van Katwijk.

Het Strandplein aan de Boulevard samen met de strandpaviljoenen Zee en Zon en Zomers zullen het toneel zijn waar het zich allemaal gaat afspelen. Het plein zal volledig ingericht zijn voor de atleten en hun publiek. Genieten en het leveren van een persoonlijke prestatie, daar gaat het bij deze wedstrijd om.

Ondanks het slechte weer trok ook vorig jaar deze inmiddels beroemde Halve Marathon meer dan 900 deelnemers! Dit jaar willen wij natuurlijk nog meer hardlopers enthousiasmeren om de strijd aan te gaan met zichzelf, het strand en de duinen.

Deze sportieve uitdaging ga jij dit jaar toch zeker ook (weer) aan?

Heb je je nog niet ingeschreven? Dit kan nog tot maandag 12 september op www.halvevankatwijk.nl en op zaterdag 24 september vanaf 10:00 uur in Strandpaviljoen Zomers (tegenover Boulevard 109) te Katwijk. Afstanden:  2 (kinderloop), 5, 10 en uiteraard 21,1 kilometer. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid  om in te schrijven voor de businessrun.

No Comments

Kamakura verdedigd zijn titel bij de Drakenboot race 2011

IMG_3441

De officiele cupwedstrijden van de Nederlandse Drakenboot Federatie beginnen om 12.00 uur en duren tot 17.00 uur. paralel hieraan worden de wedstrijden voor amateurs gehouden.
Het beloofd weer een gezellig evenement te worden met een springkussen voor de jeugd en voor de inwendige mens zal er kibbeling gebakken worden waarbij de opbrengst bestemd is voor carnavalsvereniging De Vlegels die jaarlijks een feestavond in Tripodia organiseren voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Tot ziens op zat. 17 sept a.s.

No Comments