Archive for April, 2011

Zaterdag 14 mei Kamakura Kickboksgala

Kickboksers uit heel Nederland betreden de ring op zaterdag 14 mei in Tripodia in Katwijk. Dan wordt namelijk weer het Kamakura Kickboksgala georganiseerd door kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Ongeveer 25 partijen in verschillende klassen staan op het programma waaronder jeugd, nieuwelingen, C en B. De zaal gaat open om 18:00 uur en de eerste wedstrijd staat gepland omstreeks 19:00 uur. De entree bedraagt slechts 15 euro.

Het Kamakura Kickboksgala is uitgegroeid tot een van de leukste gala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen, maar ook de kleinere sportclubs uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste vechters willen laten strijden.

Ook Kamakura Katwijk is deze avond van de partij. Naast de organisatie van het gala vechten dit keer drie vechters van de Katwijkse sportschool mee. Zij zullen zich deze avond van hun beste kant laten zien en kunnen best wat aanmoediging gebruiken. Maar het Kamakura Kickboksgala bestaat ook bekend om haar sportiviteit waar het aanmoedigen en waarderen van vechters van andere sportscholen is toegestaan, want ze hebben er tenslotte allemaal hard voor getraind.

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Nederlandse vechters doen het dan ook behoorlijk goed in binnen- en buitenland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke, maar ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

Zoals gezegd kunt u zaterdag 14 mei weer genieten van een sportief avondje uit wanneer u langskomt in zalencentrum Tripodia. De vrijwilligers van Kamakura Katwijk zijn al druk in de weer om er een leuke avond van te maken. Dus kom zaterdag gerust een keer langs op het Kamakura Kickboksgala.

No Comments

Kamakura jeugd wint in Oud-Beijerland

kickbox oud beijerland 011-2

Kickbokser John Rapmund van Kamakura Katwijk won zaterdag 16 april een jeugdpartij op het Kyote Kickboksgala in Oud-Beijerland. In deze partij van drie keer één minuut wist de 15-jarige Katwijker het initiatief te behouden en zette hij zijn tegenstander met goede combinaties van stoten en trappen onder constante druk. Met als resultaat: winst voor Rapmund.

Het was de tweede keer dat Rapmund vocht in de jeugdklasse waar vechters tot 16 jaar verplicht zijn om hoofd- en scheenbescherming te dragen. Zijn eerste partij, enige weken geleden, werd echter nog door een misverstand van de scheidsrechter verloren, maar dat ging dit keer niet gebeuren. De Katwijker had als opdracht meegekregen om vooruit te blijven vechten en zijn tegenstander onder druk te zetten.

John had er dan ook zin in. Met goede combinaties van stoten en trappen gaf hij zijn tegenstander geen kans om een antwoord te verzinnen. En met zijn rechterhoek wist Rapmund zijn voorsprong diverse malen te vergroten. Het eindoordeel na drie ronden: winst voor de Katwijker.

Zaterdag 14 mei wordt wederom het Kamakura Kickboksgala gehouden in Tripodia. Ook hier zal de John Rapmund weer zijn opwachting maken.

1 Comment

Bokstraining door Daan de Wijs

Zaterdag 23 april is er weer een bokstraining van Daan de Wijs van Kamakura Den Haag.

Training begint om 11.00 uur en duurt  ongeveer 1 1/2 uur.
Noteer hem in je agenda dit is een training om niet te missen!!

Kom je te laat, moet je eerder weg, helaas voor jou maar dan kom je er niet in.

No Comments