Archive for March, 2010

Bokstraining door Daan de Wijs


Zaterdag 3 April hebben we een bokstraining door Daan de Wijs van Kamakura Den Haag.
Training begint om 11.00 uur en duurt 1 1/2 uur.
Noteer hem in je agenda is een training om niet te missen

,

No Comments

Kamakura Katwijk derde op Europees Kampioenschap

Jordi van der Zalm van Kickboksvereniging Kamakura Katwijk is afgelopen zondag derde geworden op het Open Europees Kampioenschap Kyokoshinkai Karate in Den Haag. Uitkomend in de categorie 80+ wist hij zich staande te houden tegen goedgetrainde karateka’s uit heel Europa. De twee partijen op het Eastwood Fight Night Gala in Oosterhout afgelopen zaterdag gingen helaas niet door doordat de tegenstanders verstek lieten gaan.

Afgelopen zondag was een goede dag voor Kamakura Katwijk. Noordwijker Jordi van der Zalm deed mee aan het open Europees kampioenschap Kyokoshinkai in Den Haag en wist zich als kickbokser staande te houden tussen goedgetrainde karateka’s uit heel Europa.

Kyokoshinkai karate is een van de zwaarste stijlen van vechtsport in de wereld. Naast een zware fysieke training kunnen de beoefenaars zich meten op de mat tijdens pittige wedstrijden. Hierbij wordt gevochten met blote handen waarmee de vechters niet naar het hoofd mogen stoten. De trappen mogen echter wel op het hoofd worden geplaatst. Een partij duurt 2 keer 2 minuten. Wanneer er geen winnaar is wordt gekeken wie de meeste planken kan doorslaan en als hierbij nog geen winnaar naar voren is gekomen wint automatisch de lichtste van de twee.

Jordi van der Zalm wist zich in twee partijen te plaatsen voor de halve finale. Zijn eerste tegenstander uit Frankrijk wist hij in de eerste ronde uit te schakelen door een knappe serie van goedgeplaatste lowkicks. In zijn tweede partij nam hij het op tegen een Hongaar die uiteindelijk op punten de winst naar zich toetrok.

Door het resultaat in de eerste twee partijen mocht de kickbokser door naar de halve finale waar hij wederom een karateka uit Hongarije trof. Ook in deze ronde wist Jordi zich staande te houden, maar verloor de partij wederom met een kleine puntenachterstand. De Hongaar bereikte de finale, maar moest deze helaas opzeggen omdat de partij met Jordi te zwaar was gebleken.

Van der Zalm ontving complimenten van organisatoren Nico en Gerard Gordeau, zelf meervoudige nationaal en europees karatekampioenen, voor zijn inzet en uithoudingsvermogen die hij had getoond tijdens de wedstrijden.

,

No Comments

Winst in Alphen voor Kamakura Katwijk

Het aankomende weekend heeft Kickboksvereniging Kamakura-Katwijk een druk programma voor de boeg. Karin Kuyt en Pepijn de Jong vechten zaterdag hun eerste C-partij in Oosterhout en Jordi van der Zalm komt zondag uit op het Open Europese Kampioenschap Kyokoshinkai Karate in Den Haag. Maar deze week kan al niet meer stuk met de overwinning van de 16-jarige Ilias Atmani afgelopen zaterdag in Alphen aan den Rijn.


De week begint goed voor Kamakura Katwijk. Afgelopen zaterdag mocht de 16-jarige Ilias Atmani uitkomen voor zijn club op het kickboksgala in Alphen aan den Rijn. Het was zijn allereerste partij en Ilias trof de 17-jarige Jorit Volkering van sportschool Fighting4All in de nieuwelingenklasse. Het gevecht begon goed en beide vechters gingen gelijk op met een klein voordeel voor Ilias in de eerste ronde. In de tweede ronde liet de 16-jarige Katwijker zien dat hij zijn grotere lengte in zijn voordeel kon laten werken. Met een goede serie stoten wist hij door de verdediging van Jorit heen te breken, maar het was vooral in de clinch dat Ilias veel punten met knieën wist te scoren. In de derde ronde sloeg de vermoeidheid bij beide vechters toe, maar Ilias wist desondanks zijn kalmte te bewaren en zijn voorsprong te behouden.
De winst ging naar Katwijk.

Aanstaande zaterdag mag de Katwijkse kickboksvereniging wederom aan de bak. Dit keer in Oosterhout op het Eastwood Fight Night Gala. Uitkomend voor Kamakura Katwijk zijn dit keer Karin Kuyt en Pepijn de Jong. Beide vechters maken hier hun debuut in de C-klasse, oftewel drie rondes van twee minuten.

En zondag is het de beurt aan Jordi van der Zalm. Hij doet mee aan het Open Europese Kampioenschap Kyokishinkai Karate waar vechtsporters van diverse disciplines en nationaliteiten aan deel zullen nemen.

,

No Comments